skip to Main Content

De ce sa-mi indoctrinez copiii?

popiToate sistemele nedemocratice au in spate biserica. Fara ea nu isi pot tine locuitorii obedienti si inculti.

Romania este la un pas de schimbare. Votul din 16 noiembrie 2014 a aratat ca se cere insistent ca educatia si cultura sa aibe o pozitie favorabila indoctrinarii de orice fel, inclusiv prin religie. Pe acest fond CCR, chemata sa se pronunte, a decis ca ora de religie e facultativa. Pana vineri, 06 martie 2015, parintii care doresc predarea religiei trebuie sa faca cerere scrisa. Cei ce nu doresc nu trebuie sa faca nimic.

Sunt cateva fapte care intriga:

Implicarea preotilor si inaltelor fete bisericesti in campaniile electorale si afisarea intentionata cu indivizi dubiosi imbracati in costum de politician cu probleme mari de credibilitate la evenimente importante.

Raportarea unor venituri de catre BOR superioare celor mai importante corporatii, semn ca a devenit o afacere profitabila.

Subventii enorme de la stat. Alocari de fonduri din cele cuvenite judetelor si localitatilor pentru construirea de proiecte megalomanice, in detrimentul investitiilor locale.

Nefiscalizarea comertului asociat cultelor si impunerea monopolului: un eveniment religios – nunta, botez, inmormantare -, nu se face decat cu lumanari si tamaie cumparata doar din acel locas de cult.

Cazuri in care preotii impun preturi prohibitive si refuza practicarea serviciului religios atunci cand enoriasii nu pot plati acest pret.

Acestea sunt fapte de necontestat.

Colateral la ceea ce face BOR, aflam ca CNA impune televiziunilor difuzarea unui clip de propaganda. Aflam si ca se organizeaza marsuri de protest, desi deciziile CCR sunt obligatorii . Probabil se doreste o presiune indirecta pe parinti.

Si mai stim din comunicarea cu proprii copii ca cei mai multi profesori de religie sunt niste talibani care impun elevilor religia cu metode ce nu au nimic comun cu psihopedagogia, ci cu frica si obedienta fata de BOR.

Fata de toate aceste derapaje am cerut opinia singurului meu copil caruia i se preda religia ca materie de invatamant. A spus nu, ajung 10 ani de indoctrinare. Astfel ca am decis sa renuntam la ora de religie ca materie optionala.

Later edit: Mi-am adus aminte de campania impotriva cardurilor de sanatate motivandu-se ca termenul CARD, citit invers, inseamna ptiu! Doamne iarta-ma! DRAC.

In cazul acesta motivez si eu ca BOR citit invers inseamna ROB. De ce mi-as face copiii robi ai indoctrinarii, cu buna stiinta?

Articolul are 0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top