skip to Main Content

In cartea “Conducta de milioane“, Burke Hedges scrie urmatoarele: “In medie, pierdem 6 ani din viata mancand, 5 ani stand la cozi, 4 ani facand curatenie, 3 ani pregatind masa, 2 ani raspunzand la telefon, 1 an cautand obiecte ratacite, 8 luni deschizand corespondenta, 6 luni asteptand la semafor.
Acesta este timp mort. Dar v-ati gandit cat timp pierdem stand la TV? In medie intre 45 si 120 de minute pe zi si … nu facem prea mult pentru creier. Dar daca in timpul asta citim? Intr-o luna terminam o carte de citit, intr-un an 12, iar cine citeste 12 carti intr-un an devine expert in domeniul respectiv. John Maxwell afirma ca “leaders are readers“.
Asadar, sa citim!*
*in dreptul fiecarei carti aveti un link pentru comanda on-line. Datele erau exacte in momentul introducerii lor pe blog.


Titlu: The Tipping Point
Autor: Malcolm Gladwell
Editura: Publica
Pagini: 288
Colectie:
Referinte: „The Tipping Point oferă o cale eficientă spre a înţelege tiparul invizibil pe baza căruia se lansează diverse comportamente contagioase. De la lansarea tendinţelor în modă la fenomenul zvonurilor, ideile, produsele, mesajele şi comportamentele se răspândesc precum viruşii afectând starea de bine a oamenilor, instituţiilor, societăţii.
The Tipping Point este biografia unei idei, iar această idee este foarte simplă. Cea mai bună cale de a înţelege apariţia tendinţelor în modă, fluxul şi refluxul mareelor de delincventă sau, de ce nu, transformarea unor cărticele necunoscute în nişte best-seller-uri ori afluxul de adolescenţi care fumează, fenomenul zvonurilor care merg din gură-n gură şi toate celelalte schimbări misterioase care se petrec în viaţa de zi cu zi este să le privim ca pe nişte epidemii. Ideile, produsele, mesajele şi comportamentele se răspândesc exact la fel ca viruşii.
O scriere inovatoare excelentă, un studiu neconvenţional su perb al acestui fenomen atât de puţin înţeles, epidemia socială.”

– Daily Telegraph

Publica.ro


Titlu: 10 reguli de incalcat & 10 reguli de urmat
Regulile lui Bill QuainAutor: Bill Quain
Editura: Curtea Veche
Pagini: 160
Colectie: Carti cheie
Referinte: „Bill Quain este un model de succes nu doar prin realizările sale de la catedră sau financiare. El şi-a câştigat un spirit liber şi întreprinzător depăşind handicapuri pe care foarte mulţi dintre noi nu reuşesc să le învingă. Poate tocmai din acest motiv lectura acestei cărţi poate fi şi pentru dumneavoastră un pas către ţelul mult visat.”
CurteaVeche.ro


Titlu: De la idee la bani
Regulile lui Bill QuainAutor: Napoleon HILL
Editura: Curtea Veche
Pagini: 376
Colectie: Carti cheie
Referinte: „De la idee la bani a învăţat în fiecare an milioane de oameni, paşii simpli pentru realizări înalte şi independenţă financiară. Mai mult decât o lucrare motivaţională, cartea este o referinţă biografică şi istorică, relatând viaţa, mediul şi filozofia de succes ale lui Napoleon Hill. Cea mai mare valoare a acestei cărţi nu constă numai în succesul financiar. Poate ajuta pe ORICINE să primească ceea ce îşi doreşte de la viaţă.”
Librarie.net


Tata bogat Tata saracTitlu: Tată bogat Tată sărac
Autor: Robert T. Kiyosaki
Editura: Curtea Veche
Pagini: 232
Colectie: Carti cheie
Referinte: “Îmi iubesc copiii şi vreu să fac tot posibilul pentru ca ei să aibă parte de cea mai bună educaţie! Învăţământul tradiţional, deşi este foarte important, nu mai este deajuns. Trebuie să înţelegem cu toţii ce sunt banii şi cum lucrează ei.” (Sharon L. Lechter)
„Tată bogat, tată sărac este un punct de plecare pentru toţi cei care doresc să deţină controlul asupra propriului lui viitor financiar.“ USA Today
buybooks.ro


Tata bogat Tata saracTitlu: Stiinta de a deveni Bogat
Autor: Wallace D. Wattles
Editura: Curtea Veche
Pagini: 120
Colectie: Carti cheie
Referinte: “Businessul se face auzit! Există o ştiinţă a îmbogăţirii, una exactă, ca algebra sau aritmetica. Procesul de acumulare a bogăţiilor e guvernat de câteva legi. Cel care îşi însuşeşte şi respectă aceste legi se va îmbogăţi cu o precizie matematică. ,,Wallace D. Wattles nu vă explică ce şi cum funcţionează. El doar spune să vă însuşiţi mesajul cărţii şi asta vă va schimba total viaţa.“ (Rhonda Byrne, autorul bestsellerului The Secret)
curteaveche.ro


Tata bogat Tata saracTitlu: Sase palarii ganditoare
Autor: Edward de Bono
Editura: Curtea Veche
Pagini: 184
Colectie: Carti cheie
Referinte: “,,Gandirea eficienta reprezinta cheia succesului in toate domeniile de activitate. Orice intarziere, orice ezitare poate insemna diferenţa dintre reuşita şi eşec. De peste treizeci de ani, numele lui Edward de Bono este sinonim peste tot in lume cu creativitatea, educaţia gandirii şi succesul prin inventivitate deliberata. De la elevii de liceu la preşedinţii unor marii companii, milioane de oameni din intreaga lume folosesc de peste doua decenii o metoda inedita de gandire creativa: Şase palarii ganditoare! “
librarie.net


Fii propriul tau sefTitlu: Fii propriul tau sef!
Autor: Burke Hedges
Editura: Curtea Veche
Pagini: 144
Colectie: Practic
Referinte: “Trebuie sa te hotarasti daca vrei sa domini sau sa fii dominat. Daca esti un angajat nemultumit, alege sa-ti schimbi viitorul. Fa-l sa depinda de tine. Citeste cartea de fata, pentru a afla cateva idei despre cum trebuie sa procedezi. Apoi, alege sa lucrezi pentru propria firma si… fii propriul tau sef! “
metropolis.net


Fii propriul tau sefTitlu: Esecurile pot conduce la succes
Autor: John C. Maxwell
Editura: Amaltea
Pagini: 230
Colectie: C&A – Motivational
Referinte: “John C. Maxwell, desemnat de New York Times drept cel mai bun autor de bestseller-uri, raspunde celei mai mari nevoi a oamenilor, aratandu-ne ca Esecurile pot conduce la succes. Se pare ca unii oameni se nasc pentru a realiza tot ce isi doresc.Ceilalti ii considera fie norocosi, fie binecuvantati, fie dotati cu harul de a transforma in aur tot ce ating. Insa care este motivul real al succesului lor? John C. Maxwell detine raspunsul: diferenta dintre oamenii mediocri si oamenii de succes o constituie modul in care percep esecul si reactioneaza in fata acestuia. Maxwell recunoaste ca, asemenea voua, nici el nu a fost pregatit sa faca fata esecului. Dupa ce a terminat scoala , s-a temut intotdeauna de esec, l-a inteles gresit, a fugit cat mai departe de el. Insa a invatat sa il transforme intr-un adevarat prieten si poate sa va arate si voua cum sa faceti acelasi lucru. Esecurile pot conduce la succes este un curs despre depasirea esecurilor care nu v-a fost niciodata predat la scoala.“
ishop.ro


Fii propriul tau sefTitlu: Cine mi-a furat cascavalul?
Autor: Spencer Johnson
Editura: Curtea Veche
Pagini: 104
Colectie: Cărţi cheie
Referinte: “Inca de la aparitia sa in 1998, Cine mi-a luat Cascavalul? se numara printre primele zece cele mai citite carti din lume. O asemenea performanta se datoreaza faptului ca autorul reuseste sa puna la dispozitia cititorului o imagine realista despre felul in care pot fi abordate schimbarile care intervin in viata fiecaruia in timpurile noastre. Acest fapt este confirmat, de altfel, si de lunga lista a celor mai prestigioase companii americane si internationale care au recomandat aceasta carte angajatilor lor. Schimbarea evenimentul care este intampinat de oricine cu strangeri de inima, fie ele datorate fricii sau entuziasmului este descrisa cu multa culoare si umor prin intermediul unei parabole extrem de sugestive.Adresandu-se tuturor varstelor, lectura usoara si incitanta a celor numai nouazeci si sase de pagini ale cartii va pune la dispozitie solutiile simple la aceasta problema complexa. Experienta personajelor acestei carti va poate sluji o viata intreaga.“
depozituldecarti.ro


intelepciunea-multimilorTitlu: Înțelepciunea mulțimilor
Autor: James Surowiecki
Editura: Polirom
Pagini: 408
An aparitie: 2011
Referinte: “”Uluitoare… Una dintre acele cărți care-ți schimbă radical perspectiva asupra lumii. Este o poveste de aventuri, un manifest și cea mai strălucită carte despre afaceri, societate și viața de zi cu zi pe care am citit-o până acum.” Malcolm Gladwell
publica.ro


Harta succesuluiTitlu: Harta Succesului
Autor: John C. Maxwell
Editura: Amaltea
Pagini: 240
Colectie: C&a – Motivational
Referinte: “Succesul este dificil de definit. Multi il echivaleaza cu bogatia, puterea si fericirea. Dar adevaratul succes nu e ceva ce achizitionezi sau ceva ce iti iese. E mai degraba o calatorie pe care o intreprinzi de-a lungul intregii vieti. Definitia succesului nu este identica pentru doi indivizi… procesul, cu toate acestea, este acelasi pentru oricine, afirma John C. Maxwell. In stilul sau deja bine cunoscut, autorul ofera perspective unice asupra succesului. Scotand la iveala o definitie care iti pune succesul real la indemana, te motiveaza sa fii perseverent in provocarea de a-ti atinge visele“.
ishop.ro


Supa de puiTitlu: SUPA DE PUI PENTRU SUFLET – serie
Autor: J. Canfield, M.V. Hansen
Editura: Amaltea
Pagini:
Colectie: Carti pentru suflet
Referinte: „101 povestiri pentru mangaierea inimii si inviorarea sufletului, Jack Canfield si Mark Victor Hansen, cei mai vestiti bucatari pentru foamea si alinierea sufletului, va daruiesc cel mai proaspat buchet de povestiri nemuritoare si intelepciune de viata. Fie ca sunteti un admirator al acestei serii, fie ca aceasta este pentru prima data cand gustati din supele noastre, suntem convinsi ca veti savura acest nou tribut adus vietii si umanitatii de “Supa de pui pentru suflet”. Abordand subiecte de diverse genuri, aceste povestiri induiosatoare si tandre va invita sa savurati “Supa de pui” dupa pofta inimii: gustand-o cu lingurita, cu polonicul sau mancand-o direct din oala. Autorii acestor povestiri va impartasesc unele dintre cele mai impresionante experiente de viata pe care le-au trait. Harul lor narativ va va ajuta sa descoperiti dimensiuni mult mai profunde ale propriilor voastre experiente si sa aveti parte de o viata mult mai bogata si mai implinita. Nu uitati ca, in viata voastra, dar si in viata celor pe care ii iubiti exista intotdeauna loc pentru mai multa dragoste, intelepciune, pasiune, inspiratie, povestiri impresionante si desigur pentru mai multa “Supa de pui”!”
librarie.net


Supa de puiTitlu: Forta gandirii pozitive
Autor: Norman Vincent Peale
Editura: Curtea veche
Pagini:
Colectie: Carti cheie
Referinte: „Scopul acestei cărţi este unul simplu şi direct. Ea nu emite pretenţii la o calitate literară excepţională, nici nu caută să facă dovada erudiţiei mele ieşite din comun. E vorba, pur şi simplu, de un ghid practic care vă încurajează la acţiune în scopul autoperfecţionării. Am scris propunându-mi un singur obiectiv: să îmi ajut cititorii să trăiască o viaţă fericită, plină de satisfacţii şi împliniri; cartea reprezintă efortul meu de a împărtăşi experienţa spirituală cu ceilalţi, căci, dacă m-a ajutat pe mine, sunt convins că poate fi de folos şi altora. Am scris-o şi dintr-o înţelegere profundă pentru durerea, greutăţile şi lupta care ne caracterizează existenţa. Ea ne învaţă să cultivăm pacea sufletească, nu ca pe o evadare din viaţă pe tărâmul unei linişti protectoare, ci ca pe un centru al puterii din care se naşte o energie nestăvilită, ce ne va ajuta să ne trăim viaţa personală şi socială într-un mod constructiv. Citind-o, veţi învăţa să gândiţi pozitiv, fără a vă stabili ca unic ţel gloria, averea sau puterea, ci având în vedere întoarcerea la credinţa pentru a trece peste înfrângeri şi a vă conduce viaţa în spiritul unor valori creatoare autentice. Veţi învăţa să trăiţi după reguli stricte de disciplină, care îi vor oferi satisfacţii deosebite celui care îşi va învinge propriile limite şi va depăşi obstacolele vieţii.“ (Norman Vincent Peale)
CurteaVeche.ro


Supa de puiTitlu: DESCOPERA FORTA DIN TINE
Autor: Anthony Robbins
Editura: Curtea Veche
Pagini: 632
Colectie: Carti cheie
Referinte: „Pentru o crestere constanta a calitatii vietii noastre, secretul este minuirea cu abilitate a celor doua forte gemene care guverneaza orice hotarire: suferinta si placerea. Aveti in Anthony Robbins un antrenor personal atent si disciplinat, iar in aceasta carte un manual-jurnal pe care nu l-ati avut in scoala pentru materia cea mai importanta: succesul personal.”
metropolis.ro


DatoriiTitlu: Datorii profitabile, Datorii neprofitabile
Autor: Jon Hanson
Editura: Amaltea
Pagini: 285
Colectie: C&a – Business
Referinte: „Datoriile sunt precum colesterolul: prea mult din tipul nociv te poate ucide. Dar si prea putin din tipul sanatos poate constitui o problema. Trebuie sa slabesc nu mai este hotararea cea mai fierbinte de inceput de an. Trebuie sa scap de datorii i-a luat locul. Dar, tot asa cum nu toate tipurile de grasimi sunt nocive pentru sanatatea ta, nu toate tipurile de datorii sunt daunatoare averii tale. Jon Hanson a aflat prin suferinta toate fatetele datoriei si a supravietuit, iar acum te poate ajuta sa nu treci prin aceeasi soarta. Perspectiva patrunzatoare asupra datoriilor si tonul alert iti vor dezvalui care sunt tipurile profitabile de datorii… si vei avea multe surprize cand vei afla care sunt cele neprofitabile. Hanson nu numai ca stabileste trasaturile datoriilor, dar distruge si anumite mituri.”
ishop.ro


DatoriiTitlu: Limbajul trupului – cum pot fi citite gandurile altora din gesturile lor
Autor: Allan Pease
Editura: Polimark
Pagini: 225
Referinte: „Ceea ce oameni rostesc difera adesea foarte mult de ceea ce ei simt sau gandesc. Autorul acestei carti de mare succes, Allan Pease, este expert international in domeniul comunicarii non-verbale. Lucrarile, filmele si casetele sale sunt utilizate pe toate continentele lumii de toti cei interesati in intelegerea si insusirea comunicarii fara cuvinte. Citind “Limbajul trupului” veti afla: – cum puteti deveni mai agreabil celor din jurul d-voastra – cum puteti deslusi sinceritatea de tentativele de inducere in eroare – care sunt gesturile prin care se exprima atractia sexuala – cum puteti deprinde secretele reusitei in afaceri… ”
librarie.net


AlegereaTitlu: ALEGEREA
Autor: Og Mandino
Editura: Curtea Veche
Pagini: 155
Colectie: Carti cheie
Referinte: „Avem intotdeauna libertatea de a alege. Nu suntem victimele inocente ale intamplarii, ale deciziilor celorlalti, ale destinului. Og Mandino ne dezvaluie cel mai pretios lucru dintre toate: posibilitatea alegerii. Alegerea este cheia unui viitor mai liber si mai implinit, iar secretul sau este iubirea. CRED CA ESTE CARTEA CARE POATE MISCA SI INIMA UNEI PIETRE!”
librariaeminescu.ro


Secretul casniciei fericiteTitlu: Secretul casniciei fericite
Autor: Zig Ziglar
Editura: Curtea Veche
Pagini: 224
Colectie: Familia la Curtea Veche
Referinte: „Secretul casniciei fericite este un ghid care ofera sfaturi fundamentale, clar exprimate si practice, inspiratie si strategii pentru a pastra entuziasmul in casatorie. Volumul semnat de Zig Ziglar cuprinde exemple de viata, intamplari personale, dar si date stiintifice si chestionare provocatoare, care va vor ajuta sa pastrati vie relatia de cuplu. ”
librarie.net


personalitate plusTitlu: Personalitate Plus
Autor: Florence Littauer
Editura: Business Tech
Pagini: 240
Colectie: Sa conduci mai bine
Referinte: „Aceasta renumita lucrare demonstreaza ca fiecare individ traieste cu o personalitate anume, rezultata din combinarea in proportii variate a celor patru tipuri de temperamente: coleric puternic, sangvin popular, flegmatic linistit si melancolic perfect. Sunt prezentate si analizate trasaturile fiecarui temperament in parte, pentru ca fiecarui temperament ii sunt caracteristice anumite puncte forte care trebuiesc evidentiate si amplificate si puncte slabe pe care trebuie sa le recunoastem si sa le atenuam. ”
ishop.ro


Atitudinea invingatoruluiTitlu: Atitudinea invingatorului
Autor: John C. Maxwell
Editura: Amaltea
Pagini: 214
Colectie: C & A Motivational
Referinte: „Oare chiar exista o atitudine de invingator? Te-ai saturat sa mai induri esecuri? Nu te multumeste sa fii mereu pe locul doi? Vrei sa stii cum poti indrepta o atitudine necorespunzatoare? John Maxwell nu numai ca a descoperit atitudinea invingatorului, dar a simtit pe pielea lui efectele ei benefice. Astazi tine discursuri despre cum sa fii lider, la intalniri de afaceri si conferinte. In “Atitudinea invingatorului” impartaseste experiente de viata, demonstrand cum poti recunoaste si adopta atitudinea care te va ajuta sa treci peste dificultatile vietii, sa castigi oamenii de partea ta si sa metamorfozezi necazurile in oportunitati. Daca te lupti cu o atitudine negativa ce nu-ti mai da drumul din gheare, exista o speranta pentru tine! Te poti schimba si deveni un invingator. Poti descoperi in tine atitudinea mentala care atrage linistea, curajul si successul. ”
librarul.ro


Atitudinea invingatoruluiTitlu: Cele cinci limbaje ale iubirii
Autor: Gary Chapman
Editura: Curtea Veche
Pagini: 208
Colectie: Psihologie motivationala
Referinte: „In urma unei indelungate experiente in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a ajuns la concluzia ca principala problema a cuplurilor contemporane o reprezinta modul in care partenerii isi comunica afectiunea. El sustine ca dincolo de limbajul specific in care fiecare dintre noi isi exprima sau primeste iubirea, exista cinci limbaje principale: cuvintele de incurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile si mingiierile fizice. Dr. Gary Chapman are o bogata activitate in domeniul educatiei bisericesti. Este cunoscut in SUA mai ales prin seminariile pe probleme de familie pe care le conduce in intreaga tara. In activitatea sa de consilier matrimonial, dr. Chapman indruma permanent cupluri casatorite. Este autorul cartilor de succes: Toward a Growing Mariiage (Spre o casnicie infloritoare), Hope for the Separated (Sperante pentru cei divortati) si Building Revolutionships (Cum se construiesc relatiile interumane). Marele succes il are cu seria The five love languages (Cele cinci limbaje ale iubirii).”
supercarti.ro


Atitudinea invingatoruluiTitlu: Clasici ai literaturii motivationale
Autor: R.H. Conwell, W.G. Jordan, J. Allen
Editura: Curtea Veche
Pagini: 128
Colectie: Carti cheie
Referinte: „Trei cărţi celebre într-un singur volum: HECTARE DE DIAMANTE de Russel H. Conwell; MĂIESTRIA STĂPÎNIRII DE SINE de William George Jordan şi DUPĂ CUM GÎNDESTE OMUL de James Allen. Există texte la care te întorci mereu, pentru că adevărurile lor nu pot fi ignorate niciodată. Este şi situaţia celor trei conferinţe reunite în acest volum. Autorii lor sunt nume clasice în literatura motivaţională şi de-a lungul vremii au fost o puternică sursă de inspiraţie atât pentru autorii din domeniul gândirii pozitive, cât şi pentru milioane de cititori. Hectare de diamante conţine un mesaj simplu, dar extrem de puternic: Dacă veţi răspunde cu adevărat nevoilor celor din jur, vă veţi găsi fericirea în imediata dvs. apropiere. Această renumită prelegere a lui Russell Conwell rămâne dovada credinţei sale în potenţialul nelimitat al omului. Măiestria stăpânirii de sine ne arată că autodisciplina este o cale de a reuşi. William George Jordan ne spune că omul are doi creatori: pe Dumnezeu şi pe sine însuşi. Dumnezeu ne dă conştiinţa morală, dar numai omul singur îşi poate transforma calităţile în valori. După cum gândeşte omul ne ajută să ne transformăm idealurile în realitate. Mesajul lui James Allen este acela că visurile omului se pot realiza prin puterea propriilor gânduri.”
curteaveche.ro


Atitudinea invingatoruluiTitlu: Inteligenta emotionala
Autor: Daniel Goleman
Editura: Curtea Veche
Pagini: 432
Colectie: Seria Daniel Goleman
Referinte: „Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane. Studiul sãu ne explicã cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflãm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macinã familia şi societatea. Preluând rezultatele cercetãrilor asupra creierului şi comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenţã. Este binecunoscut termenul de IQ – coeficientul care mãsoarã inteligenţa umanã înnãscutã şi care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vieţii. O asemenea înţelegere nu explicã, de pildã, situaţiile în care persoane cu un IQ mediu sau relativ scãzut au cunoscut un mare succes. De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acordã un interes egal şi inteligenţei sentimentelor. Inteligenţa emoţionalã (EQ) presupune în primul rând conştientizare de sine, autodisciplinã şi empatie. ”
curteaveche.ro


Atitudinea invingatoruluiTitlu: Putere nemarginita
Autor: Anthony Robbins
Editura: Amaltea
Pagini: 328
Colectie: C & A Motivational
Referinte: „Anthony Robbins o numeste “Stiinta Dezvoltarii Personale”. Tu o vei numi ca fiind cel mai bun lucru care ti s-a intmplat vreodata. Daca ai visat la o viata mai buna, “Putere nemarginita” iti va arata cum sa atingi calitatea acelei vieti nemaipomenite pe care ti-o doresti si o meriti si cum sa ai controlul aspra vietii tale personale si profesionale. Anthony Robbins a dovedit la milioane de oameni, prin carti, casete si seminarii, ca prin punerea la treaba a mintii pe care o ai, poti face, avea, dobndi sau crea orice iti doresti pentru viata ta. A invatat sefi de stat, capete incoronate, atleti olimpici, staruri de cinema sau copii cum sa dobandeasca ceea ce-si doresc. Prin “Putere nemarginita” el iti face cunostinta cu stiinta dezvoltarii personale si te invata: Cum sa afli ceea ce-ti doresti cu adevarat; Cele sapte minciuni ale succesului; Cum sa-ti reprogramezi mintea in cteva minute ca sa scapi de frica si de fobii; Secretul de a te apropia instantaneu de orice persoana intlnita; Cum sa copiezi succesul altora; Cele cinci chei ale bogatiei si fericirii. “Putere nemarginita” este o carte revolutionara de fitness al mintii. Iti va arata pas cu pas cum sa operezi la nivelul tau maximal de performante, dobndind libertate financiara si emotionala, incredere si autoritate si cooperarea celorlalti. Iti va da cunostintele si curajul de a-ti reconstrui sinele si lumea din jurul tau. “Putere nemarginita” este o carte-ghid pentru performante de varf intr-o era a succesului.”
buybooks.ro


Atitudinea invingatoruluiTitlu: Poti avea tot ce iti doresti
Autor: Michael Neill
Editura: Amaltea
Pagini: 300
Colectie: C & A Motivational
Referinte: „Principiul succesului fara efort se afla in centrul a tot ce vei afla din aceasta carte. Vei descoperi tainele cunoasterii si ale increderii in sine, ale inspiratiei si chiar ale iubirii de sine – cei patru stalpi ai unei vieti extraordinare. De asemenea, vei invata despre secretele fundamentale ale succesului obtinut fara efort – acel tip de succes in care pare ca ai obtinut ceea ce iti doreai fara ca macar sa fi incercat. Adesea ne gandim la aceste experiente ca la anomalii – accidente fericite care au loc in timp ce noi continuam sa lucram „cu adevarat“ la a obtine ceea ce vrem de la viata noastra. De fapt, experientele succesului fara efort sunt cheile pentru a gasi si a merge pe „calea inspiratiei“ – planul unic pentru succes, fericire si implinire care este trasat in inima si in viata noastra in fiecare zi. Exista noua obstacole-cheie pe care oamenii si le impun pentru a se impiedica sa obtina orice vor in viata. Indicii, tehnici si strategii de actiune testate sunt disponibile pentru a te debloca si a inainta spre idealurile tale. Dar exista un secret… Va trebui sa permiti ca acest lucru sa fie mai usor decat crezi, mai rapid decat te astepti si mai distractiv decat iti poti inchipui. Esti gata? ”
librarie.net


Puterea magica a ganduluiTitlu: Puterea magica a gandului
Autor: Daniel J. Schwartz
Editura: Curtea veche
Pagini: 264
Colectie: Carti cheie
Referinte: „Puterea magica a gîndului vă oferă metode practice, nu promisiuni deşarte. Ideile şi tehnicile înscrise aici sunt atât de originale, încât autorul a trebuit să compună un vocabular nou pentru a le exprima. Dr. Schwartz prezintă un program de viaţă la scară mare – în slujbă, căsnicie, viaţă de familie şi în activităţile sociale şi culturale. Vă demonstrează că nu vă trebuie un intelect extraordinar sau un talent deosebit ca să fiţi un gigant printre oameni; dar aveţi nevoie de deprinderea gândirii şi comportamentului într-o maniera care vă aduce succesul – iar această carte vă furnizează aceste secrete: Credeti în reuşită şi veţi reuşi Consolidaţi-vă încrederea şi ucideţi frica Cum să gândiţi şi să visaţi creator Obişnuiţi-vă să fiţi activ Cum să transformaţi înfrângerea în victorie Cum să gândiţi ca un conducător. Esti gata? ”
stilus.ro


Puterea magica a ganduluiTitlu: Gandeste ca un campion – Educatie informala pentru afaceri si viata
Autor: Donald J. Trump
Editura: Litera
Pagini: 144
Colectie: Business
Referinte: „Donald J. Trump este definiţia autentică a visului american de success, definind mereu noi standarde de excelenţă în timp ce îşi lărgeşte cu pasiune aria de interese în imobiliare, jocuri, sport şi divertisment. Trump are unul dintre cele mai recunoscute şi mai credibile „nume de marcă“ din lume. Este gazda şi producătorul executiv al emisiunii TV de mare success Ucenicul, aflată deja la al optulea sezon. De asemenea, este în New York Times autorul Numărul 1 de bestselleruri. A mai scris Arta negocierii, Cum supravieţuieşti în top, Arta revenirii şi Cum să devii bogat, precum şi alte cărţi care au schimbat viaţa a milioane de oameni din toată lumea. Este un filantrop împătimit, implicat în în numeroase organizaţii caritabile. Gândeşte ca un campion este o colecţie de eseuri prin care magnatul american enunţă şi ilustrează principiile ce stau la baza succesului său în viaţa profesională şi personală. Donald Trump oferă cititorilor perspectiva sa originală asupra „educaţiei informale“ necesare succesului în afaceri şi în viaţă. Fiecare eseu captivant, informaţional şi educaţional, prezentând cea mai limpede viziune existentă în mintea şi în inima unei personalităţi extraordinare. ”
librarie.net


Puterea magica a ganduluiTitlu: De la lectura la bani
Autor: Burke Hedges
Editura: Curtea veche
Pagini: 160
Colectie: Practic
Referinte: „Burke Hedges provine dintr-o familie de imigranţi latino-americani, care au decis sã trãiascã în Statele Unite dupã instaurarea dictaturii de stînga a lui Fidel Castro. Dupã absolvirea facultãţii de drept, Burke Hedges s-a hotãrît sã-şi dezvolte propria afacere. În prezent, conduce o serie de companii care se dezvoltã rapid în zona Tampa Bay. Este autorul a numeroase cãrţi, printre care volumul de mare succes în toatã lumea Who Stole the American Dream? — editat în peste un milion de exemplare. La Curtea Veche Publishing, dintre cãrţile sale au mai apãrut: Afirmã-te sub propria firmã, afacerea-de-vis.com, Conducta de milioane şi Marketing la indigo. Burke Hedges s-a dedicat exclusiv rãspîndirii mesajului liberei Iniţiative şi al dezvoltãrii personale prin conferinţe, cãrţi şi casete.”
curteaveche.ro


Titlu: Dezvolta liderul din tine
Autor: John C. Maxwell
Editura: Amaltea
Pagini: 212
Puterea magica a ganduluiColectie: C&A Motivational
Referinte: „John Maxwell este pastorul bisericii Skyline Wesleyan din Lemon Grove (San Diego), California, din anul 1981. Considerat cel mai influent lider din congregatia sa, tine numeroase seminarii in SUA pe tema conducerii, relatiilor si dezvoltarii. Mesajul sau ajunge de asemenea la un mare numar de lideri prin cartile si casetele audio si video produse de Injoy, un institut de dezvoltare si formare a conducatorilor, fondat de John Maxwell.
Daca te afli intr-o pozitie de conducere, de la director al unei companii, pana la a fi preot, profesor sau parinte, probabil te-ai intrebat de numeroase ori ce iti trebuie pentru a fi un lider. Acum poti gasi raspunsul in DEZVOLTA LIDERUL DIN TINE. Cartea ofera principiile pentru a inspira, motiva si influenta pe cei din jurul tau, pentru a fi eficient in misiunea ta si pentru a-ti dezvolta viziunea si valoarea necesara unui lider de succes.”
librarul.ro


David NivenTitlu: Cele 100 de secrete simple ale oamenilor de succes
Autor: David Niven
Editura: Curtea Veche
Pagini: 218
Colectie: Carti cheie
Referinte: „Cati dintre noi nu au visat sa ajunga sa egaleze rezultatele exceptionale ale oamenilor de succes? Ne-am fi dorit sa patrundem tainele reusitei lor, sa le urmarim traseul evolutiei si sa aflam ce le-a facut posibila ascensiunea. David Niven a avut curajul acestei incursiuni, reusind sa demitizeze teoria conform careia succesul este un atribut rezervat exclusiv celor alesi.
Cele 100 de secrete simple ale oamenilor de succes este rezultatul observatiilor si cercetarilor laborioase efectuate de specialisti asupra persoanelor care au atins succesul in diverse domenii de activitate. Fiecare capitol ofera un punct de plecare, un imbold sau o sursa de inspiratie tuturor celor care doresc sa-si sporeasca sansele de a avea succes in viata. Dale Carnegie spunea ca exista patru cai, si numai patru, prin care putem avea contact cu lumea. Suntem evaluati si clasificati in functie de ceea ce facem, cum aratam, ce anume spunem si cum o spunem.”
metropolis.ro


Stephen CoveyTitlu: Eficienta in 7 trepte
Autor: Stephen R. Covey
Editura: ALLFA
Pagini: 320
Colectie:
Referinte: „Eficienta in 7 trepte sau Un abecedar al intelepciunii, carte vanduta, din 1989, in 15 milioane de exemplare, mentinandu-se timp de 244 de saptamani printre primele 15 titluri vandute in SUA, prezinta o abordare globala, principiala si unificata a problematicii umane, in vederea solutionarii dificultatilor personale si profesionale.
– Fiti proactivi
– Incepeti cu gandul la final
– Dati prioritate prioritatilor
– A gandi castig-castig
– Cautati mai intai sa intelegeti si numai apoi sa fiti intelesi
– Actiunea sinergica
– Ascutiti ferastraul
Este o carte importanta. Principiile lui Covey privind optica pe care trebuie sa o avem in conducere si in relatiile interumane, fac din ea un instrument practic, un manual al managerilor actuali.”
librariabucuresti.ro


Trump & KiyosakiTitlu: De ce vrem sa fii bogat
Autori: Donald Trump & Robert Kiyosaki
Editura: Curtea Veche
Pagini: 380
Colectie: Seria Kiyosaki
Referinte: „Exista trei niveluri de consiliere financiara: sfaturi pentru saraci, pentru clasa mijlocie si pentru bogati. Sfatul financiar
pentru saraci este acela ca guvernul va avea grija de ei. Majoritatea celor din clasa de mijloc sunt investitori pasivi – investitori care muncesc si investesc ca sa nu piarda. Bogatii sunt investitori activi care muncesc si investesc ca sa castige. Aceasta carte vorbeste despre cum sa fii investitor activ – sa-ti extinzi mijloacele ca sa traiesti o viata foarte buna muncind si investind pentru a castiga. Donald Trump si Robert Kiyosaki sunt autori de bestselleruri si voci populare care ii invata pe oameni sa isi extinda resursele, sa isi imbunatateasca nivelul de viata, mai degraba decat sa munceasca din greu si sa traiasca sub posibilitatile lor. Ei vor sa munceasca si sa investeasca pentru a castiga.”
curteaveche.ro


Scapa din capcanaTitlu: Scapa din capcana negativismului
Autor: David P. Schloss
Editura: BusinessTech
Pagini: 108
Colectie:
Referinte: „Un plan simplu de urmat: Cum sa folosesti gandirea pozitiva ca sa depasesti barierele lui “nu pot” si “nu se poate”. Iata cateva din subiectele tratate cu maiestrie de David P. Schloss:
– De ce unii dau gres si cum poti evita sa faci si tu aceleasi greseli.
– Cum sa te programezi pentru succes!
– Cum sa continui sa gandesti pozitiv in ciuda tuturor piedicilor!
– Cum sa-ti consolidezi increderea in tine insuti!
– Cum sa controlezi factorii care iti influenteaza in mod real succesul.
– Cum sa iti recapeti entuziasmul!
– Modalitatea potrivita de a stabili scopuri si de a folosi efficient timpul.“
librariaonline.net


Manual de dezvoltareTitlu: Manual de dezvoltare personala continua
Autor: Jim Clemmer
Editura: BusinessTech
Pagini: 252
Colectie:
Referinte: „Manual de dezvoltare personala continua sintetizeaza numeroasele studii existente si simplifica secole de invataminte legate de arta conducerii. Demonstreaza ca nu exista solutii “instant” pentru obtinerea succesului si, cu o profunda simplitate si o evidenta eleganta a stilului, ofera repere valoroase pentru cei dornici sa-si construiasca propriul drum spre success.“
librarie.net


Manual de dezvoltareTitlu: Bondarii nu pot sa zboare
Autor: Siskind Barry
Editura: All
Pagini: 112
Colectie: In afara colectiei
Referinte: „La inceputul secolului al XX-lea, oamenii de stiinta au declarat ca, din punct de vedere aerodinamic, bondarii sunt incapabili de zbor. Raportul dintre greutatea corpului si anvergura aripilor este disproportionat, s-a explicat, asa incat ar trebui ca bondarii sa nu fie in stare sa zboare. In ciuda afirmatiilor stiintifice, insa, bondarii pot sa zboare. Pentru albine zborul este calea cea mai eficienta de a ajunge de la stup la florile de unde aduna polen si inapoi, asa ca zboara. Mare noroc ca bondarii nu stiu sa citeasca. Simtul realitatii (care in realitate e destul de rar) este simtul cel mai de pret pe care il cunosc; nu-l neglijati. (LORD CHESTERFIELD)“
librarie.net


Manual de dezvoltareTitlu: Cele 22 de legi imuabile ale marketingului
Autori: Al Ries si Jack Trout
Editura: Brandbuilders
Pagini: 218
Colectie: In afara colectiei
Referinte: „Promisiunea autorilor este accea ca aceasta carte te va scuti de pierderile inutile de resurse pe care le vei putea folosi mai bine in programul tau de marketing si advertising. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este acela de a accepta existenta acestor legi. Dupa ce vei face acest pas, vei reusi sa construiesti cu succes un brand lider sau o noua categorie, sa fii primul in mintea unui potential client, sa detii un cuvant in mintea potentialului cumparator si sa inveti ca efectele marketingului se simt in timp. Iar cea mai buna lectie de marketing din aceasta carte va fi, probabil, Legea perceptiei: Marketingul nu este o batalie a produselor in sine, ci a perceptiilor pe care consumatorii le au asupra produselor. “Cea mai buna carte despre marketing pe care am citit-o vreodata” (George B. James, senior vice-presedinte, Levi Strauss and Co.)“
librariabucurest.com


factorul-aladdin---indrazneste-afla-cum-sa-ceriTitlu: Factorul Aladdin
Autori: Jack Canfield si Mark Victor Hansen
Editura: Amaltea
Pagini: 294
Colectie: C&A – Motivational
Referinte: “Factorul Aladdin ne ajută să nu pierdem oportunităţi esenţiale, identificând principalele obstacole care ne împiedică să cerem şi învăţându-ne tehnici simple pentru a le depăşi.
Cu poveşti pline de inspiraţie despre oameni care au avut succes cerând ceea ce îşi doreau, această carte ne arată cum să provocăm schimbări în vieţile noastre, indiferent de piedicile cu care ne confruntăm.
Şi, prin intermediul acestei cunoaşteri, putem culege bogăţiile unei vieţi trăite cu adevărat, o comoară care nu izvorăşte din lampa fermecată, ci din inimă.”
Amaltea.ro


Manual de dezvoltareTitlu: Cele mai importante lectii de viata
Autori: Hal Urban
Editura: Amaltea
Pagini: 214
Colectie: C&A Moticational
Referinte: „O carte extraordinara prin profunzimea ei. Hal Urban, doctor in istorie, educatie si psihologie, prezinta pe parcursul lucrarii douazeci de principii cu radacini la fel de adanci in bunul-simt, cat si in compasiune. Subiectele, adunate dintr-o viata de profesor, se concentreaza pe o gama larga de concepte usor de inteles, incluzand atitudinea legata de bani, de adevaratul sens al “succesului” si importanta distractiei. Cartea va va ajuta sa gasiti tot ceea ce este mai bun – in viata, la ceilalti si in voi insiva.“
amaltea.ro


Curajul de a fi tu insutiTitlu: Curajul de a fi tu însuţi. Arta de a comunica conştient
Autor: Jacques Salome
Editura: Curtea Veche
Colectia: Carti cheie
An aparitie: 2002
Referinte: “Mă adresez tuturor celor care îşi asumă responsabilitatea de a acţiona personal şi imediat, în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu ei înşişi şi cu cei din jur.
Să comunicăm mai bine pentru a fi mai buni…
Să fim mai buni pentru a trăi mai bine…
Să trăim mai bine nu doar pentru a supravieţui…
Pentru a obţine bucuria vieţii şi respectul faţă de sine.
Jacques Salomé

curteaveche.ro


Pe culmile succesuluiTitlu: Pe culmile succesului
Autor: Zig Ziglar
Editura: Amaltea
Colectia:
An aparitie: 2006
Referinte: “Cel mai convingator si mai apreciat orator al timpurilor noastre, Zig Ziglar, a conceput manualul care va ajuta sa va examinati mintea si spiritul, pentru a elimina “gandirea imbacsita” si a evita “impietrirea atitudinii”.
Ziglar ne ofera, fara rezerve, crezul sau imbatabil: Puteti avea tot ce va doriti in viata daca va ajutati semenii sa-si vada visurile implinite.
Filozofia de viata a unuia dintre cei mai cunoscuti autori motivationali, talmacita in nenumarate limbi straine si renascuta de peste cincizeci de ori de sub tipar, este expusa cu minutiozitate si sustinuta de exemple graitoare, menita fiind sa explice pas cu pas formula deja verificata a evolutiei individuale si a succesului personal.
Lectura va dezvalui importanta unor trasaturi valoroase precum cinstea, loialitatea, credinta, integritatea si caracterul personal, va lamuri valoarea unei imagini de sine favorabile si va da la iveala trucurile despre cum o putem dobandi. Va revela, de asemenea, motivul pentru care obiectivele personale joaca un rol esential in obtinerea succesului si ii va invata pe cititori cum sa-si stabileasca si sa-si realizeze propriile obiective, dar si sa cultive relatii sanatoase cu semenii lor.
Succesul nu este o destinatie, ci o calatorie, si acum va puteti bucura de fiecare pas.

librarie.net


A 8-a treapta a intelepciuniiTitlu: A 8-a treapta a intelepciunii
Autor: Stephen Covey
Editura: Allfa
Colectia:
An aparitie: 2006
Referinte:In cei peste cinsprezece ani care au trecut de la publicarea ei, o carte clasica in domeniu, The 7 Habits of Highly Effective People a devenit un fenomen international, cu mai mult de cincisprezece milioane de exemplare vandute. Zeci de milioane de persoane din lumea afacerilor, guverne, scoli si familii si-au imbunatatit in mod spectaculos conditiile de viata si activitatea in cadrul organizatiei din care fac parte prin aplicarea principiilor descrise de celebra carte a lui Stephen R. Covey.”
“Opera lui Covey a influentat milioane si milioane de oameni din intreaga lume. Cartea de fata reprezinta un mare progres conceptual, in ea autorul ilustrand idei si practici care vor avea un impact profund asupra vietii noastre. A 8-a treapta a intelepciunii este o lectura minunata, un triumf al spiritului si, in opinia mea, cea mai importanta lucrare a lui Covey.” Warren Bennis, profesor emerit de management, autor al cartii On Becoming a Leader, coautor al cartii Geeks and Geezers: How Era, Values and Defining Moments Shape Leaders
“A obtine rezultate in companiile multinationale este o abilitate foarte rara si cartea de fata ne dezvaluie cum trebuie sa procedam. Sfaturile din paginile acestei carti se vor dovedi inestimabile pentru liderii care incearca sa obtina mai multa fermitate din partea angajatilor in indeplinirea obiectivelor organizatiilor.” Kevin Rollins, Presedinte si CEO DELL INC.

all.ro


9 minciuniTitlu: 9 minciuni care va infraneaza afacerea… si adevarul care o va elibera
Autor: Steve Chandler, Sam Beckford
Editura: Curtea Veche
Colectia: Carti cheie
An aparitie: 2006
Referinte:Iată-le! Cele nouă minciuni care, probabil, vă înfrânează afacerea, dar şi pe dumneavoastră, ca mic întreprinzător. Oh, ne scuzaţi! Credeaţi că sunt adevărate? Ei bine, atunci aveţi în faţă cartea potrivită! Această mică biblie destinată oamenilor de afaceri vă arată nu doar ce şi cum să faceţi pentru a vă asigura că afacerea dumneavoastră va fi profitabilă, dar conţine şi ingredientul care lipseşte în multe dintre cărţile „practice“ de afaceri — cum să vă motivaţi în fiecare zi pentru a reuşi.”

CurteaVeche.ro


Afacerea visataTitlu: Puneti-va pe roate afacerea visata
Autor: Romanus Wolter
Editura: Amaltea
Colectia: C&A – Business
An aparitie: 2007
Referinte:Nu ai nevoie de un MBA sau de 50.000 de dolari. Pentru a-ţi lansa afacerea şi a o menţine pe piaţă, îţi trebuie doar pasiune, sprijin şi experienţa reală a întreprinzătorilor. Din fericire, prin Puneţi-vă pe roate afacerea visată le veţi avea pe toate trei. In acest adevărat Manual al reuşitei în afaceri, un ghid plin de informaţie, dar şi de inspiraţie, Romanus Wolter, liderul incontestabil al dezvoltării afacerilor, vă conduce prin toate etapele reuşitei personale şi profesionale..”

elefant.ro


Inoata cu rechiniiTitlu: Inoata alaturi de rechini fara sa fii mancat de viu
Autor: Harvey MacKay
Editura: BusinessTech
Colectia:
An aparitie: 2001
Referinte:Acest curs intensiv de autodezvoltare scris de multimilionarul american Harvey Mackay este numai pentru dumneavoastra. Nu veti dori ca aceia care va sunt concurenti sa puna mana pe aceasta carte captivanta. Doar dumneavoastra trebuie sa invatati cum sa vindeti mai mult obtinand intalniri cu oameni care nu vor nici macar sa va auda si apoi sa ii faceti sa se bucure ca au cumparat inarmandu-va cu informatii despre clienti si concurenti folosind sistemul “Mackay 66″. In exclusivitate veti afla cum sa creati un mediu care sai faca pe oameni sa aiba cea mai mare productivitate. Veti ajunge in topul celor mai valoroase si mai profitabile companii pentru ca folosind cuostintele dobandite din aceasta carte veti reusi sa motivati mai bine.”

ishop.ro


Arta VanzariiTitlu: Arta Vanzarii
Autor: Zig Ziglar
Editura: Amaltea
Colectia: C&A – Business
An aparitie: 2002
Referinte:O carte scrisa pentru cei “din linia intai” din orice afacere: cei care fac vanzarile.
Zig Ziglar spune ca a inteles ce inseamna vanzarile in momentul in care, copil fiind, a vazut un vanzator de Biblii care, atunci cand un potential client i-a spus ca n-are bani sa cumpere una, a intins Cartea Sfanta spre el si l-a rugat, cu o voce stinsa: “Pune mana aici si mai spune o data, te rog?”
In timp ce majoritatea afacerilor au atins un prag de saturatie, “arta vanzarii” nu are limite.
Ziglar ne arata cum intreprinzatorii si managerii pot evita capcanele prin deprinderea tehnicilor vanzarii de la cei care promoveaza produse si servicii in mod profesionist. ”

librarie.net


Cele 21 de legi supremeTitlu: Cele 21 de legi supreme ale liderului
Autor: John C. Maxwell
Editura: Amaltea
Colectia: C&A – Motivational
An aparitie: 2003
Referinte: “Ce se intampla daca un expert de varf cu mai mult de 30 de ani de experienta in conducerea altora este dispus sa rafineze tot ceea ce a invatat despre stiinta conducerii intr-un set de principii pe care sa le poata folosi oricine? Si-ar schimba viata.
John C. Maxwell face exact acest lucru in “Cele 21 de Legi Supreme ale Liderului” in care a combinat experienta si observatiile faptelor care au dus la succes sau esec in lumea afacerilor, politicii, sporturilor, religiei sau conflictelor militare.
Iti plac sau nu, legile conducerii guverneaza eficienta organizatiilor si indivizilor. “Totul este ridicat si doborat de conducere”, spune Maxwell. Aceste legi atrag consecinte. Aplica-le, si oamenii te vor urma. Violeaza-le sau ignora-le, si nu vei putea sa conduci pe altii. Vestea buna este ca oricare dintre cele 21 de legi poate fi invatata.
Rezultatul este un studiu despre ce inseamna sa fii lider, asa cum numai un comunicator extraordinar cum este Maxwell il poate face.

librarie.net


Manual de dezvoltareTitlu: Cele 22 de legi imuabile ale brandingului
Autori: Al Ries si Jack Trout
Editura: Brandbuilders
Pagini: 280
Colectie: In afara colectiei
Referinte: „Cele 22 de legi imuabile ale brandingului este o carte excelenta despre branduri si branding.
Profilurile facute unor companii de prim rang si o acuta analiza pe evolutia unora dintre cele mai cunoscute marci (cu bune si rele laolalta) te vor ajuta in munca ta de zi cu zi, indiferent daca esti copywriter, art director, account, strateg, om de media, de PR, brand manager sau ai propria ta afacere.“

librariabucuresti.com


Manual de dezvoltareTitlu: Secretul
Autori: Rhonda Byrne
Editura: Adevar Divin
Pagini: 200
Colectie: Cunoaştere & Autoeducare – Business
Referinte: „Secretul a fost transmis de-a lungul epocilor, a fost mult râvnit, ascuns, pierdut, furat si adus cu mari sume de bani. Acest Secret vechi de secole a fost înteles de câtiva dintre cei mai importanti oameni din istorie: Platon, Galileo Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein – alaturi de alti inventatori, …“

librariabucuresti.com


Cum sa construiesti relatiiTitlu: Cum să construieşti relaţii de afaceri în 90 de secunde… sau mai puţin
Autori: Nicholas Boothman
Editura: Amaltea
Pagini: 195
Colectie: Cunoaştere & Autoeducare – Business
Referinte: „În afaceri, nu ne putem câştiga existenţa vânzând prietenilor. Nu ne permitem luxul de a ne alege colegii sau superiorii, clienţii sau omologii din alte companii. De aceea, învăţarea strategiilor de stabilire a relaţiilor de afaceri cu orice tip de oameni este un aspect vital, iar Nicholas Boothman ni-l împărtăşeşte – pas cu pas – prin intermediul programului său simplu, dar eficient.
Programul debutează cu elementele NLP pe care autorul, ale cărui cărţi au înregistrat vânzări fulminante, le-a considerat necesare pentru dezvoltarea teoriei sale – Atitudinea, Limbajul Trupului şi Congruenţa. Mai mult, Boothman descrie cele patru tipologii cheie care se manifestă în lumea afacerilor – Visătorii, Convingătorii, Supervizorii şi Analiştii – şi modalităţile prin care trebuie să comunicăm cu fiecare în parte.. “

euroalia.cryssoft.com


Titlu: Afaceri cu viteza gandului
Autori: Bill Gates
Editura: Amaltea
Pagini: 200
Colectie: In afara colectiei
Referinte: „Este directorul Microsoft in pragul falimentului? Cum a fost cladit imperiul Microsoft?
Dar, cel mai important, CUM să intraţi în lumea viitorului (a comunicaţiilor şi internetului) şi să aveţi succes?
Cum să creaţi un sistem nervos digital şi să amplificaţi profiturile firmei dumneavoastră, fără să investiţi şi ultimul leu?
La toate aceste întrebări celebrul Bill Gates vă răspunde.
Bun sau rău, monstru sau filantrop, el a avut deja succesul la care orice om de afaceri visează: o cifră de afaceri de miliarde de dolari, un nume devenit renume şi o firmă care aproape merge singură.
Cum a reuşit? Cum puteţi şi dumneavoastră să vă lansaţi în lumea viitorului? Internetul este aici.
Tu unde eşti?
IQ-ul unei firme este determinat de gradul în care infrastructura de IT este conectată la informaţii, le răspândeşte şi le organizează.
Aplicaţiile şi informaţiile izolate, oricât de impresionante ar fi, pot da naştere unor savanti idioţi, dar nu pot genera un comportament organizaţional funcţional la maximum. “

elefant.ro


Brian TracyTitlu: Cele 100 de legi absolute ale succesului în afaceri
Autori: Brian Tracy
Editura: Amaltea
Pagini: 293
Colectie: Cunoaştere & Autoeducare – Business
Referinte: „De ce unii oameni au un succes mai mare în afaceri decât alţii? De ce unele companii se dezvoltă într-un ritm vertiginos în timp ce altele dau faliment? Brian Tracy, renumitul orator şi scriitor specializat în ştiinţa afacerilor, a descoperit răspunsurile la aceste întrebări extrem de dificile. În acest ghid practic, el prezintă o serie de principii sau “legi universale” care stau la baza succesului oamenilor de afaceri de pretutindeni.
Tracy oferă cititorilor o gamă largă de sfaturi practice structurate în 100 de legi uşor de înţeles şi de aplicat, acoperind domeniile majore ale afacerilor şi ale muncii în general. Totodată, pune la dispoziţie numeroase exemple din viaţa reală pentru a ilustra modul în care funcţionează fiecare lege în lume, precum şi indicaţii şi exerciţii practice pentru aplicarea ei în viaţă şi în munca dvs.
Uşor de citit, uşor de înţeles şi uşor de aplicat, Cele 100 de legi absolute ale succesului în afaceri este un ghid simplu şi clar asupra modului în care funcţionează de fapt lumea afacerilor în prezent. “

euroalia.cryssoft.com


Charlie JonesTitlu: Si totusi viata este extraordinara
Autori: Charlie Jones
Editura: Business Tech
Referinte: „Vrei sa fii fericit, productiv, sanatos si sa te simti in siguranta? Entuziasmul este cel care conteaza! Si totusi viata este extraordinara este o carte pe care o veti citi pe nerasuflate intr-o ora si de care va veti aminti o viata. Autorul subliniaza ideea ca fara entuziasm nu puteti fi nici fericit, nici productiv, nu va puteti remarca sau implica, si nici nu va puteti simti in siguranta in mijlocul unei societati tensionate, comercializate, inclinate catre inselatorie.
El este o legenda vie. Este un om care a reusit si care ii ajuta pe altii sa reuseasca in viata; un om care calatoreste in jurul lumii tinand seminarii de management pentru IBM, XEROX, 3M, Sperry Rand si alte companii dar a carui misiune este de a patrunde in sufletul si inima celorlati – barbati sau femei; un om care va ofera posibilitatea de a avea o viata extraordinara. Numele sau este Charlie Jones, dar prietenii ii spun “Extraordinarul”. Si pentru ca ceea ce spune in aceast carte exploziva va va ajuta sa traiti, sa fiti lider si sa luati hotararile potrivite, si voi il veti numi asa.
Charlie Jones va ajuta sa va regasiti, sa va redescoperiti, sa lasati entuziasmul sa va inunde sufletul si sa puteti spune sincer: “si totusi viata este extraordinara”!
Despre autor
Charlie Jones – datorita realizarilor sale profesionale i se mai spune si Extraordinarul Charlie Jones. Dupa o experienta uimitoare pe plan profesional cand la varsta de 37 e ani acumulase 100 milioane de dolari s-a decis sa impartaseasca experienta sa milioanelor de oameni care inca mai asteaptaun stimul din exterior. A conferentiat in anul 2001 si in Romania. “

buybooks.ro


Tom Gallagher
Titlu: Furtul unei natiuni
Autor: Tom Gallagher
Editura: Humanitas
Pagini: 430
Colectie: istorie
Referinte: „ Romania vazuta de Tom Gallagher e una fara retusuri. In instrumentarul cercetatorului nu exista nici minciuni cosmetice, nici partipriuri de conjunctura. Miza unei asemenea carti sta tocmai in capacitatea autorului de a ramane echidistant si de a trata subiectul cu detasarea specifica profesionistilor. Tom Gallagher a vizitat Romania si a ajuns s-o cunoasca in amanunt. Nimic nu ii este strain, de la mazilirile pronuntate de Inalta Poarta la excursiile mineresti.”
librarul.ro


Factorul de atractieTitlu: Factorul de atractie
Autor: Joe Vitale
Editura: Meteor Press
Pagini: 256
Colectie: Dezvoltare personala
Referinte: „Pentru a avea mai mult control asupra vieţii decât v-aţi fi imaginat că este posibil, nu trebuie decât să urmaţi cei cinci paşi ce formează tehnica de activare a ,,Factorului de Atracţie”:
Pasul 1: Conştientizaţi ceea ce nu vă doriţi.
Pasul 2: Conştientizaţi ceea ce vă doriţi.
Pasul 3: Clarificaţi-vă obiectivul.
Pasul 4: Simţiţi-vă ca şi cum v-aţi fi atins deja obiectivul.
Pasul 5: Detaşaţi-vă. ”
anticariat.net


Mintea si inima negociatoruluiTitlu: Mintea si inima negociatorului
Autor: Leigh Thompson
Editura: Meteor Press
Pagini: 432
Colectie:
Referinte:Mintea si inima negociatorului este o lucrare destinata managerilor, directorilor de firme si liderilor, tuturor celor care negociaza cu scopul de a-si atinge obiectivele. Volumul le ofera managerilor solutii la multe dintre problemele dificile pe care le ridica activitatea de negociere. ”
meteorpress.ro


Vaca movTitlu: Vaca Mov
Autor: Seth Godin
Editura: Brandbuilders
Pagini: 150
Colectie: marketing si advertising
Referinte: „Intr-o perioada in care suntem martorii unor schimbari economice desfasurate cu foarte mare rapiditate, se pare ca vechea abordare de business nu mai functioneaza.
Cei patru „P“ (produs, pret, promovare, plasament) care au reprezentat multa vreme baza marketingului nu mai sunt suficienti. Seth Godin ne propune un nou „P“, si anume Purple Cow – un subterfugiu simbolistic pentru ideea de remarcabil. A fi remarcabil inseamna sa fii observat, sa fii retinut in memoria individuala sau colectiva, inseamna sa se vorbeasca despre tine. Si asta pentru ca esti altfel decat ceilalti.
Vaca Mov este expresia memorabilitatii. In fiecare zi, consumatorii se afla in fata multor lucruri plictisitoare – o multime de vacute obisnuite, pe care le trec cu vederea, dar cu siguranta nu ar uita o vaca mov. Si nu este o functie de marketing pe care sa o poti aplica sau nu produsului sau serviciului tau. Este un principiu inerent. Este construit chiar acolo sau nu exista. Punct.
Marketingul care se remarca este arta construirii unor elemente care sa-ti evidentieze produsul sau serviciul. Daca oferta ta nu se remarca, ea devine invizibila in ochii consumatorilor. Daca nu imbratisezi principiul Vaca mov, nu existi. Te remarci sau esti invizibil. Trebuie sa alegi.
Lucrarea reprezinta un manifest documentat cu studii de caz relevante, adresat marketerilor care vor sa creeze produse memorabile.
Seth Godin este autorul cunoscut in toata lumea pentru bestseller-urile „Small is the New Big“, „Permission Marketing“ si „Survival Is Not Enough“. A lansat cateva companii de succes si este editor la revista Fast Company ”
buybooks.ro


Magia imaginii personaleTitlu: Magia imaginii personale
Autor: Maxwell Maltz
Editura: Curtea veche
Pagini: 230
Colectie: Carti cheie
Referinte: „Magia imaginii personale este cartea care incununeaza eforturile de o viata ale Dr. Maxwell Maltz, oferindu-ne cele mai importante descoperiri ale sale in domeniul psihologiei aplicate. Cartea vine sa umple golul pe care il resimtim fiecare intre ce avem sau suntem acum si ce am dori sa avem sau sa fim. Prin exercitii ale imaginatiei si ale vointei, putem descoperi si actualiza potentialul mintii noastre. Apoi aceasta imagine a succesului se poate proiecta in viata de zi cu zi. Una dintre marile aventuri ale vietii este sa te descoperi pe tine, iar demersul de a ne descoperi imaginea personala este exercitiul cel mai palpitant si mai profitabil pentru existenta noastra. Pentru ca, dincolo de etichetele mediului, noi suntem singurii care putem crea adevarul despre noi. Celebrul chirurg estetician, dr. Maxwell Maltz, si-a luat diploma in stiinte si doctoratul in medicina la Universitatea Columbia. A operat in SUA, Anglia, Franta, Germania, Italia si America Latina. A tinut cursuri la universitati din Amsterdam, Paris si Roma. A fost profesor de chirurgie plastica la universitati din Nicaragua si El Salvador. In 1960 introduce conceptul de psiho-cibernetica, pentru a explica importanta imaginii de sine in dezvoltarea personala. A publicat numeroase articole pe aceasta tema in Reader’s Digest, Red Book, Cosmopolitan, Coronet, etc. ”
librarie.net


Cel mai bogat din BabilonTitlu: Cel mai bogat om din Babilon
Autor: George S. Clason
Editura: Amaltea
Pagini: 143
Colectie: C&A Business
Referinte: „Milioane de cititori au ajuns sa cunoasca celebrele “parabole babiloniene”ale lui George S. Clason. Considerate a fi adevarate surse de inspiratie, ce trateaza atat subiecte dureros de actuale precum planificarea si obtinerea succesului financiar, asigurarea unui venit solid pentru viitor, dar si principii financiare extrem de solide, desi vechi de mii de ani, aceste povestiri fascinante, bogate in sfaturi si informatii extrem de utile, au devenit un model demn de urmat pentru toti autorii lumii moderne ce hotarasc sa scrie despre toate aceste subiecte.
Folosind un limbaj la fel de simplu, dar si profund, precum cel biblic, acest ghid de intelegere a lumii financiare ne schiteaza o cale sigura spre prosperitate si, implicit, spre fericire. Totodata, ne ajuta sa intelegem problemele financiare cu care ne confruntam, oferindu-ne si o solutie ce ne va calauzi pe toata durata vietii noastre. “Cel mai bogat om din Babilon” este o carte pe care trebuie sa o cititi fara intarziere, s-o recomandati prietenilor si s-o daruiti tinerilor ce fac primii pasi in lumea afacerilor. ”
librarie.net


Titlu: Formula fericirii – Minunatele descoperiri ale neuropsihologiei de azi
Autor: Stefan Klein
Editura: Humanitas
Pagini: 104
Colectia: Practic
Referinte: „Astazi se stiu foarte multe despre natura fericirii, insa aceste cunostinte raman inaccesibile marelui public. Cartea lui Stefan Klein, devenita bestseller in Germania, sintetizeaza si explica descoperirile neuropsihologiei moderne, oferind nu retete, ca ghidurile „self-help“, ci cunostinte si modul lor de intrebuintare in viata de zi cu zi.”
Humanitas.ro


Titlu: Abilitati de comunicare
Autor: Allan si Barbara Pease
Editura: Curtea veche
Pagini: 104
Colectie: Seria Allan si Barbara Pease
Referinte: „Toţi îi admirăm pe cei care par să aibă o abilitate înnăscută de a intra într-o situaţie socială nefamiliară şi de a-i angrena pe ceilalţi în conversaţie. Aceşti oameni au ceea ce este considerată deseori „charismă“. în timp ce unii se întreabă cum procedează, cei mai mulţi presupun că au, probabil, un talent „înnăscut“. Adevărul este că acea „charismă“ este un talent dobândit al oamenilor cu autoritate, şi ca orice talent dobândit se poate învăţa, poate fi consolidat şi perfecţionat, dacă ai informaţiile necesare şi voinţa de a învăţa.
Abilităţi de comunicare vă spune ce calităţi vă trebuie pentru a avea autoritate asupra celorlalţi. Când vă veţi valorifica aceste calităţi, să nu vă mire dacă oamenii vor începe să vă întrebe: „De unde ai această abilitate de a vorbi atât de convingător cu oamenii?“ Chiar dacă nu vă vor pune această întrebare, cu siguranţă se vor gândi la ea, aşa cum v-aţi gândit şi voi.”
librarie.net


Cartea mea

Back To Top