skip to Main Content

Mai bine sarim de fund in sus!

comaneci nadia ceausescuAntena 3 a adus ieri, 19 mai 2014, in acelasi studio, echipa nationala de gimnastica si camarila electorala a lui Ponta intr-o emisiune moderata de popa Gadea. Un melanj in stilul comunist, un amestec al valorilor cu nulitatile momentului, ca nimeni sa nu mai inteleaga nimic. Televiziunile de dupa 1989 sunt specialiste in productia de emisiuni gen “Mari romani”, unde Gigi Becali era pus la acelasi nivel cu Stefan cel Mare, Mihai Eminescu si Henri Coanda. Poate de aceea si sunt in faliment!

Nu ma leg nici de faptul ca este condamnabil sa te folosesti de succesul si munca unor sportivi pentru transfer de credibilitate si atragere de voturi pentru nevasta prim-plagiatorului. A facut-o scriitorul Ion Cristoiu astazi, rezumand excelent despre acest eveniment ca “Victor Ponta este un pedofil electoral“. Unii spun ca nu numai electoral, dar asta este alta poveste.

In timp ce Gadea isi facea numarul la antena 3, la B1TV Robert Turcescu, Sabin Orcan, Andreea Pora si altii se aratau oripilati de ce se intampla in studiourile lui Voiculescu. Reactii emotionale primare care nu faceau altceva decat sa trimita proprii spectatori ai postului sa vada ce se intampla la Antene. Au facut ceea ce si sperau antenele sa se intample: le-au marit ratingul si probabilitatea ca in urmatoarele zile sa se vorbeasca despre asta. Acest articol este un astfel de exemplu, nu?

O greseala imensa!

Pe de o parte pentru ca, analfabetismul comunicational ii determina pe unii sa arunce vina in curtea lui Belu si Bitang, ostilizand persoane neutre care apreciaza performanta sportiva, iar pe de alta parte neintelegand ca “smechereala” lui Ponta si a lui Gadea prinde la romani, oameni invatati cu scurtaturile si cu autoservitul din munca altora.

Ce daca Ponta nu a evoluat la sol si Daciana la barna (era sa scriu bara)? vor spune ei. Respirand aerul cu performantele gimnaste si cu antrenorii lor, succesul pare a se lasa peste toti cei aflati in studioul antena 3, ca o ceata deasa din care, oricum, romanul “de rand” nu intelege nimic. Ca doar nu a votat pana acum idei, valori, personalitati considerate de Ponta a fi fasciste. Ei sunt obisnuiti cu liste de partid, cu sigle si cu “toti sunt hoti, da-i dracului, dar macar asta imi da si mie ceva. Un pix, o sticla de ulei, o galeata…

Si ce? Udrea nu facea selfie cu Traian Basescu? Eu nu am facut poze cu MRU si le-am pus pe facebook? Sigur ca da. Ne place sa ne mandrim ca suntem in jurul unor personalitati, a unor campioni, a unor valori. E normal, psihologic vorbind sa ne hranim din succesul altora. Chiar sa fim mandri ca suntem romani, desi unii nu au nici un merit in asta. Mai ales PSD-ul!

Ce cred ca trebuia sa faca B1TV? Sa puna mana pe telefon, sa vorbeasca cu Belu si Bitang si sa-i invite azi la B1TV. La fel sa-l invite poate pe Basescu, pe Preda, pe MRU, pe Pavelescu, pe Monica Macovei … si pe cine mai vor ei sa invite. Nu i-ar fi judecat nimeni, raspunzand cu aceeasi masura, la o emisiune din timpul unei campanii electorale care s-a dus in cel mai murdar mod posibil: afise rupte, mesaje discriminatorii, confuzie electorala si suprapunerea campaniei pentru presedintie a lui Ponta peste europarlamentare si partialele parlamentare.

Insa cum sa faci astfel cand la B1TV invitatii cu abonament sunt Miron Cozma, “Te pup pe suflet”, ca nu-i stiu numele, traseistul Barbu de la OTV, Monica Tatoiu sau Paula Iacob? Greu de raspuns, nu? Despre ei de ce nu se oripileaza nimeni ca ii vede zilnic la mesele studioului B1TV?

Mai bine sarim de fund in sus!

Articolul are 0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top