skip to Main Content

Primarul Rosu – Teatru Absurd

Actul 1.

Personajele:

1: – Primarul, cel care si-a triplat salariul in 4 ani, dar a primit suficienti bani prin PNDL de la partidul rosu, cat sa se laude ca a facut ceva. Ce a facut? Nimeni nu stie.

2: – Votantul, om necajit, furat, mintit pentru care primarul a iesit din vizuina dupa 4 ani ca sa-i „clantane” la poarta (termenul ii apartine).

3: – Persoana importanta in Consiliul Local, care mai vrea un mandat si pentru care este dispus sa pazeasca de elementele „dujmanoase” un intelectual primar certat cu gramatica limbii romane.

4: – Persoana anonima, aflata in siajul primarului, si care, daca ar ramane probabil fara salariul de vice ar fi tare naspa pentru ca ar trebui sa se descurce cu pensia sotului, iar datoriile la banca sunt mari (conform declaratiei de avere).

5: – Fotograful, nu apare in poza, dar care stie sa puna corect in lumina diminetii toate culorile echipei PSD Stalpeni, de la rosu trandafiriu, la negrul cenusiu al listelor de realizari in 4 ani. Si nu numai.

Vocile:

2: – Domnule primar, nu avem in Livezeni canalizare si ne-ati promis de acum 4 ani ca vom avea, iar apa rece a venit cand a venit si cand a venit a venit de o anumita culoare, va rog sa ma iertati, ca nu vreau sa fac insinuari, Doamne Fereste!

3: – Dar nimic nu-ti mai convine, vecina! Eiiii. Asa ceva.

1: – Doamna, uitati cum facem. Luati sapca asta rosie si acest pix ca oricum eu nu am ce face cu el, si ma votati. Iar eu va promit ca dupa ce imi retriplez salariul, voi avea bani destui sa va aduc canalizare si apa proaspata de la Izvorul Minunilor.

4: – Asa domnu primar, foarte bine. Si eu va promit cate o gramada de bitum in fata portii, sa se joace nepotii cu el.

3: – Bravo, doamna vice. Asa, foarte bine. Sa avem pe toate trotuarele din comuna cate o gramada de bitum, ca nu se stie cand avem nevoie de ea.

2: – Dar ce sa fac cu bitumul, Doamne Iarta-ma!, ca uitati cate flori am in curte si cata iarba. Eu de canalizare si gaz si apa curenta de calitate am nevoie.

1: – Rezolvam, doamna, cum sa nu. Daca ma votati, totul se rezolva. Numai sa nu ii credeti pe „clantaii” aia de „dujmani” care vor veni si ei la poarta sa ma vorbeasca de rau. Luati sapca asta si pixul si eu zic ca veti iesi in castig. (Uitandu-se mieros la votant) Veti vedea.

3 si 4: – da, da, votati PSD si veti trai cu siguranta mai bine.

 

Aici se trage cortina, sper eu, nu pentru 4 ani.

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top