3 metode antimanipulare

Cand ti se baga pe sub nas cate un gunoi pe pozitie de speranta nationala si simti ca lucrurile nu stau deloc asa cum iti sunt sugerate, avem trei lucruri la care sa ne raportam:

1. TRECUTUL

Cine s-a uitat in trecutul lui Cumpanasu a descoperit, ce? Ca educatia sa se bazeaza doar pe o diploma de bacalaureat, dar ca preda la universitati din pozitia de profesor universitar.

Ups! Te intrebi, cum e posibil asa ceva? Cum de cineva care nu a terminat o facultate poate preda studentilor?

In cazul lui Dancila e cam la fel: o fosta profesoara de traforaj ajunsa premier. Nu e cam ca la Cumpanasu?

La Mircea Diaconu istoricul sau nu tine de studii, pentru ca stim ca e un actoras cu buletin de Bolintin, ci de ceea ce a facut la revolutie (introducandu-l pe Iliescu in scena), dar si dupa aceea, cand si-a angajat sotia la teatrul pe care il conducea, fapta ce tine de conflict de interese si fata de care nu a avut nicio jena. Ba s-a autovictimizat pe la toate televiziunile coprofage.

2. SUSTINEREA

Au existat in istoria noastra de membri UE doar doua cazuri de candidati independenti care au prins loc de europarlamentar: EBA, sprijinita de PDL Udrea si Diaconu, sprijinit de Dan Voiculescu.

EBA e acum la casa ei, Mircea Diaconu e sprijinit in continuare de acelasi Dan Voiculescu, dar si de doua partidulete de buzunar: ALDE (Tariceanu, prorus, iliberal) si ProRomania (Ponta, prorus, iliberal, pesedist).

Asadar nu UN OM, ci niste oameni care vor sa iei ochii de pe ei si sa ramai hipnotizat de OMul care iti spune o poveste ca sa primeasca pomana votul tau.

Despre Dancila stim cine sta in spatele sau: PSD, un partid atat de toxic incat numai vorbind despre el riscam sa ne imbolnavim de iliberalism, antieuropenism, minciuna si coruptie.

Cine e in spatele lui Cumpanasu? Raspunsul vine rapid cand aplici vechea metoda „follow the money” si gasesti ca sponsorii sai sunt din serviciile secrete, cele tenebros nascute din vechea Securitate. Recomand articolul Recorder.ro pe aceasta tema de unde veti afla si raspunsul la intrebarea: cum a putut baietelul asta cu liceul la baza sa predea in invatamantul superior?

3. SCOPUL

Acum, ca le cunoastem trecutul si cine ii sustine, sa ne uitam si ce scop trebuie sa indeplineasca fiecare.

Mai intai trebuie sa introduc in ecuatie termenul de „hedging” care inseamna, cat mai simplu spus, mersul la doua capete. Este o metoda prin care introduci in ecuatie doi sau mai multi competitori si iti maresti sansele de castig.

Astfel incat hedgingul este atat un scop primar, dar si o metoda. De ce o metoda?

Pentru ca poti retrage oricand un competitor introdus in ecuatia electorala cu sanse mai mici, pentru a maximiza sansele celuilalt competitor.

Exact, cam ce se spune acum despre Dancila ca, dupa motiune s-ar retrage in favoarea lui Mircea Diaconu. Si cine il sustine pe Diaconu? Aceiasi care s-au mobilizat ca motiunea de cenzura sa treaca. Interesant, nu?

Asadar care este scopul acestora?

Prezervarea puterii, impiedicarea reformarii statului, pastrarea conectarii la resurse si la robinetul cu bani publici, subdezvoltarea tarii, impunerea unor interese straine in schimbul unor favoruri.

Toate acestea nu se pot obtine decat cu ajutorul celor care ii voteaza.

Poate si a ta, cel care citesti asta si crezi ca frica indusa ca iti vor taia pensia mica sau salariul este cel mai mare rau posibil.

Nu, exista un rau si mai mare. Si sper sa iti dai singur/a seama care este.

0 Comentarii

Scrie un comentariu