skip to Main Content

Cinci manipulari grosolane inainte de alegeri si referendum

De regula, cand datele unei stiri nu sunt clare, ori nu o poti verifica din mai multe surse, cea mai buna pozitionare o poti avea intrebandu-te: CUI FOLOSESTE? Cine este beneficiarul?

Daca ai niste indivizi care pretind ca fac presa, dar ei sunt platiti de un infractor aflat in cardasie cu altii, ia cu rezerva ce afirma: sigur scopul este acela de a aduce beneficii gastii. daca un individ se duce sa apere onoarea ostasilor decedati in primul si al doilea razboi mondial, la o actiune despre care se stia ca va naste ura, intreaba-te la fel: cui foloseste? Mai ales ca victimizarea produce emotie si, poate, si voturi. Daca un individ imbracat in uniforma, dar care a cumparat o roaba de diplome de la o fabrica de doctorate, iti spune ca daca ai participat la un eveniment public fara autorizatie meriti sa fii arestat, intreaba-te, deasemenea, cui foloseste? Si vei vedea ca e sluga la niste penali, dar e platit din banii nostri. Si ca a gazat si batut in 10 august pentru a mentine la putere acesti stapani.

Asadar, iata manipularile:

1. Ca formatorii de opinie nu voteaza la referendum.

MANIPULAREA: se iau mesaje de la referendumul Cpf ale Oanei Pellea sau Tudor Chirila si se dau ca fiind pentru acest referendum. Manipulatorii sunt oficinele PSD, dar si electrocutatii de genul Mirel Palada, fost purtator de cuvant in guvernul PSD-ALDE.

Disperare mare pentru ca astfel de manipulari sunt usor de demontat, iar publicul lor tinta e mai destept decat cred acesti idioti.

2. Crucile din Valea Uzului.

MANIPULAREA: se iau niste indivizi obscuri, se face ceea ce s-a facut intr-un gest ostentativ (acoperirea crucilor), se da pe net si se asteapta reactia publica. Cui foloseste? UDMR care risca, la o prezenta mare la vot sa nu treaca pragul (acelasi lucru si despre un candidat independent care s-a dus sa se victimizeze), dar si PSD pentru a acoperi scandalul UBER – TAXIFY, protestele din tara la vizitele lor, dar si scaderea acestora in preferintele romanilor.

3. Ca e bine sa te duci si sa anulezi votul ca sa dai un mesaj partidelor ca nu esti de acord cu ce face.

MANIPULAREA: Aceeasi cu „toate partidele, aceeasi mizerie”. Mesajul pe care il vom da la aceste alegeri este daca vrem sau nu sa ramanem in Europa. Si atunci trebuie sa te uiti la partide sub acest aspect: partidul sau alianta este sau nu pro-Europa? Si vei gasi, desigur, ca nu sunt toate la fel. Eu am descoperit 3 care merita votate pe criteriul asta.

4. Ca indiferent de prezenta la vot, PSD – ALDE castiga.

MANIPULAREA: ca prezenta la vot nu este importanta pentru ca, asa spun manipulatorii, voturile se impart proportional de fiecare data. FALS, PSD-ALDE nu pot lua mai mult de 3,6 milioane de voturi la o prezenta de 50%, iar numarul creste foarte usor, in timp ce al opozitiei creste masiv, astfel incat la o prezenta de 60%, PSD-ALDE abia daca trec, impreuna, de 30%.

5. Ca jandarmii pot aresta pe oricine care participa la un miting/protest neautorizat.

MANIPULAREA: sa se justifice arestarile de la Topoloveni si, prin ricoseu, violentele jandarmilor in 10 august 2018. FALS, atributiile dacestei arme sunt stabilite clar prin legea 116 din 1998. Nici o referire la arestare.

Juridic vorbind, scopul arestului este evitarea savarsirii MAI MULTOR INFRACTIUNI de catre persoana in cauza. Iar libertatea de exprimare este garantata de constitutie, cu conditia ca exprimarea sa fie pasnica, iar persoana sa nu poarte arme. Adica sa nu existe premisa rezonabila ca protestul acelei persoane reprezinta o amenintare publica.

In contextul protestelor din Topoloveni, arestarea unui protestatar pasnic si neinarmat reprezinta un ABUZ. Si abuzul institutiei impotriva cetateanului trebuie pedepsit aspru, pentru ca se indreapta atat inspre lezarea integritatii, imaginii si drepturilor acelei persoane, dar si pentru ca abuzul de acest fel reprezinta un pumn in gura pus societatii civile.

Inadmisibil!

foto: https://www.technologyreview.com

Articolul are 0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top