skip to Main Content

Ce este statul?

Ce e statul? De la intrebarea asta porneste relatia noastra cu el. Este “mana care ne hraneste”? Este partenerul nostru? Sau este administratorul unei averi ce ne apartine noua, nu lui?
Eu vad asa relatia asta: noi suntem mosierii unei averi primite de generatii, iar unii dintre noi, la 4-5 ani, doresc sa fie argatii mosiei noastre.
Sa nu te duci la vot sa ii alegi e ca si cum nu-ti pasa de mosia primita in dar. Unii se p**a pe aceasta alegere si cred ca alegerea lor nu conteaza. De fapt nu cred ca le pasa de averea care ii defineste ca cetatean – mosier.

Aceasta avere creste sau scade. De ani buni ne indatoreaza argatii cu sume despre care UE zice sa nu treaca de 3% din PIB. Argatii PSD – ALDE vor insa mai mult pentru ca si-au facut un mecanism prin care mosia noastra trece in curtea lor. Si tipa ca nesatuii ca suntem colonie pentru ca UE nu-i lasa sa fure mai mult.
Deoarece unii din mosieri vor pensii si salarii fara sa contribuie la averea comuna, argatii de azi se folosesc de atitudinea acestora si de niste televiziuni create de noi si 2-3 de catre ei, ca sa-si spele dosarele de hoti, afirmand ca si asta este dreptul lor, ca argati alesi.
Dosare prin care au fost descoperiti ca si-au luat din mosia noastra atat de mult, incat putini mosieri au domenii ce se intind pe 3 strazi cum are argatul sef de Teleorman. Si asta dintr-o simbrie de argat.
Iar „Avocatul” Mosierilor – Cetateni zice ca apara dreptul oricarui hot de pe mosia noastra sa fie nu numai un argat marunt, da chiar argat-ministru si, de ce nu, argat-sef de stat. De te intrebi daca a ajuns avocatul argatilor sau mai e „Avocatul” Mosierilor – Cetateni?
Eu zic sa concediem argatii astia constituiti in partide si pe avocatul lor, platit de noi, pentru a nu saraci mai mult si pentru a da mostenire generatiilor viitoare o mosie fara datorii, cu drumuri bune si cai ferate rapide, generatii care sa poata fi mai educate si mai sanatoase decat noi.
Cu atitudinea de mosier – proprietar voi iesi din nou in strada duminica si voi cere ca mai intai argatii rosii sa-si retraga ordonantele despre care spunem ca sunt o mizerie.
Restul curateniei depinde de noi, mai ales cand ne vom alege din nou argatii.

Articolul are 0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top