skip to Main Content

Șefulețul din vremea „oamenilor noi” în politica „altfel”

Șefulețul are la activ câteva scandaluri importante, nu doar cel de ieri în care a refuzat să-i lase locul lui Olajos pentru funcția de vicepreședinte, așa cum a cerut Alin Nica. Să ne reamintim:

1.Scandalul demisiei din fruntea PLUS Timiș a lui Cătălin Șipoș care, gentleman fiind, a invocat probleme personale.

„Sursele noastre susțin însă că nu ar fi vorba de probleme personale, ci demisia lui Șipoș ar avea legătură cu înscrierea în PLUS a lui Marian Constantin Vasile și cu planurile acestea în partidul lui Cioloș.” Cine a pus presiune pe Șipoș?

Iată un comentariu la articol, probabil venit de la un membru PLUS: „Intrebați-l și pe Cristian Moș cu privire la această demisie, de tensiunile existente și de decizia unilaterală a Usr de a merge cu Fritz la alegeri indiferent de algoritmul stabilit cu Plus.”

https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/presedintele-plus-timis-si-a-dat-demisia-859863

2. Șefulețul care își vedea amenințată poziția de candidat la șefia CJ Timiș, nu s-a oprit însă aici, ci a presat până l-a dat afară din PLUS pe Marian Constantin Vasile. Prin jocuri de culise făcute cu dezvoltatorii regionali ai PLUS (unul este pe loc eligibil pentru parlamentare). Mai mult, deși intrase în evaluări interne pentru a fi propus candidat la primărie, dl. Moș, prin intrevenții la București, a reușit blocarea candidaturii interne a acestuia.

„Filialele care reușesc să-și finalizeze negocierile până în data de 15 februarie vor beneficia de susținerea directă a liderilor alianței pentru lansarea candidaturii”, a anunţat Cristian Moş, preşedinte USR Timiş. Păi când blochezi o candidatură până la 15 februarie, evident că nu mai are susținere, nu? Iar gurile rele spun că tot mâna lui a fost și la Arad, unde Bulumac primise voturile filialei și tot a nu a putut merge mai departe.

Iar Bulumac, ca și Vasile, au ales să-și dea elegant demisia din PLUS. Mai ales că de la București nu au avut nicio susținere, Moș având mână liberă să taie și să spânzure după propriile sale interese, și în USR, și în PLUS.

https://debanat.ro/2020/01/se-lamureste-problema-candidatului-usr-plus-la-primaria-timisoara_278727.html

3. Surse din partid îmi spuneau, spre exemplu, a-propos de presiuni și demisii, că aducerea lui Dominic Fritz în USR și punerea sa în competiție internă cu Nicu Fălcoi, Alexandru Cadar si Aida Silaghy a fost tot mâna șefuțului care și-a rezolvat astfel două probleme: filiala municipală a USR, pe care i-a luat-o lui Cadar și i-a dat-o lui Resitnec, om de bază al șefuțului și al lui Cătălin Drulă și punerea în umbră a lui Nicu Fălcoi, fapt dovedit și de scoaterea sa de pe lista de la Senat si punerea pe locul 3 la Camera Deputatilor.

4. Apoi scandalul din USR Diaspora, în care candidatul ales de filiala pe locul , Vlad Teohari, este blocat de Biroul National pe motiv de „delict de opinie” sa ajunga pe lista propunerilor de parlamentari USR. Cine face parte din acest Birou National? Evident că domnul Moș. Unde am mai văzut noi genul ăsta de blocare a candidaturilor? Tot la dl. Moș, în cazurile Vasile si Bulmac. Coincidență? Eu zic că nu. Dimpotrivă, pare a fi un tipar foarte bun de eliminare a competiției și a celor indezirabili.

Degeaba au anulat decizia prin altă comisie a sufletului, Vlad Teohari a plecat și, cu el, și alți membri USR+.

https://www.capital.ro/si-a-dat-demisia-cutremur-pe-scena-politica-din-romania.html

5. Iar ieri alt scandal, cel cu negocierile dintre Alin Nica și Dominic Fritz. Unde, spune presa locală pe surse, punctul în care useriștii au dinamitat negocierile a fost faptul că Alin Nica nu îl vrea în coastele sale pe unul ca Moș și îl preferă pe Raul Olajos în funcția de vicepreședinte. Pur și simplu nu are încredere.

Ori așa ceva normal că este inacceptabil pentru șefuleț: păi pentru ce s-a luptat el, pentru ce a tras sfori, l-a adus pe Dominic, i-a pus pe Clotilde, pe Barna și alții să-l laude în testimoniale belicoase înainte de alegerile interne din partid? Să se vadă dat la o parte? Cum o să conducă el filiala locală cu senatori, deputați, primarul Timișoarei și vicepreședinte de CJ subordonați? El, un simplu consilier județean?

https://expressdebanat.ro/ce-nu-spun-nica-si-fritz-despre-esecul-negocierilor-dintre-pnl-si-usr-plus

Să ne reamintim: Șipoș, Vasile, Bulumac, Teohari, Dobrev, toți victimele directe sau indirecte ale șefuțului. Iar ieri, dinamitarea relațiilor cu PNL.

Așa se face „altfel de politică”? Când șefuțul rămâne neclintit pe funcție și demisiile, scandalurile și certurile în jurul să se țin lanț? Dacă vouă vă place, asta este. Mie, nu.

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top