skip to Main Content

Rezolvarea fireasca a unui conflict inventat

Sa o luam pe rand, pentru ca din harnicia cu care s-a aruncat cu rahat in Nica, mai ales, dar si in Dominic, poate nu am inteles noi nimic.

1. PNL, prin Alin Nica, a solicitat USR+ sa incheie un protocol de colaborare bazat pe principii si proiecte, plus cateva reguli de comportare, cum ar fi sa nu se atace pana la alegeri.

2. Tot Alin Nica a propus ca toate aceste proiecte incepute sau noi, in Timisoara sa fie atribuite USR+, iar in judet, PNL-ului.

3. Punctele 1 si 2 fac parte dintr-un protocol pe care USR+ si PNL ar fi dorit oricum sa il semneze, dar USR+ vrea sa fie incluse si functii. Aici nu s-au inteles joi si a inceput scandalul.

4. Alin Nica a semnat protocolul in forma 1 si 2 in fata presei, aratand ca este dispus la colaborare si invitand USR sa semneze ceea ce convenisera initial.

5. USR+ a spus ca ce face Nica e bla, bla, bla, … insa Dominic a acceptat invitatia lui Alin Nica de a participa la ceremonia de investire. Un gest excelent, ce contravine mesajelor din USR adresate lui Nica si care amplifica conflictul.

6. Nu stiu si daca invers, daca Alin Nica a fost si el invitat la investirea lui Dominic, insa ea se amana pentru ca aripa Robu, pe filiera Nasleu, a contestat la tribunal sentinta judecatoreasca de numire in functie. Caz in care vedem ca la PNL lucrurile nu s-au asezat si ca, desi Nica vrea o colaborare cu USR+, o parte din PNL o submineaza.

7. Intre timp, pe de o parte se continua aruncarea cu rahat in Alin Nica, vaicarelile si “vai, ce seamana cu Robu”, iar de partea cealalta cu neomarxismul care vrea functii si cu “vine bucuresteanul ala de Drula sa faca legea aici”. Jigniri, exaltari, vorbe graruite … totul pentru a pune presiune unii pe ceilalti. Ori asta nu e negociere.

8. Unde nu s-au inteles? Pe functii.

PNL are numarul necesar de consilieri judeteni sa dea toti viceprimarii, dar nu are o majoritate sa poata guverna judetul singur, avand un raport de 16/20. Cu USR ar avea majoritatea, de 26/10.

Situatia sta invers la consiliul local din Timisoara, unde USR+ are cei mai multi consilieri, 13 din 27 si poate da singura viceprimarii, dar are o minoritate de 13/14. Cu PNL ar avea majoritatea, de 22/5.

Caz in care isi pot acorda unul altuia sprijin si cate o pozitie de vice, si la judet, si la oras.
9. Si acum ajungem la miezul certurilor. Pentru ca desi s-a agreat acest deal, USR l-a impus pe Mos vicepresedinte de CJ. Iar Nica nu il vrea pe Mos, ci pe Olajos, tot consilier judetean din partea USR+.

Ceea ce pentru Drula si Mos este inacceptabil, spun ei, desi judecand la rece, 4 ani de scandaluri Nica – Mos ar compromite mandatul 2020- 2024. Pentru ca Mos cam asta face de cand s-a vazut sef: scandalurile Sipos, Bulumac, Vasile, Nica, Teohari, … i se datoreaza direct sau indirect.

Si in dreptul cui s-ar contabiliza acest esec al unei non-guvernari incarcata de certuri? Evident in dreptul PNL si al lui Nica.

In plus Nica a castigat mandatul de presedinte de CJ. Pe el l-au dorit oamenii, nu pe Mos care a pierdut lamentabil. Si atunci de ce sa nu aiba Nica dreptul sa-si aleaga vicepresedintele? Ca nu vor Mos si Drula? Serios?

REZOLVAREA FIREASCA:

Nica isi alege vicepresedintele CJ de la USR, asa cum vrea el, pentru ca el este cel ales si el are responsabilitatea actualului mandat.

Iar Dominic Samuel Fritz isi alege vicepremierul de la PNL dintre consilierii locali, pentru ca, la fel, el este cel ales si el are responsabilitatea guvernarii orasului.
Evident daca se doreste.

Continuarea improscarii cu rahat va arata disponibilitatea colaborarii dintre cele doua formatiuni. Ce vedem acum este un semnal prost, tare prost si ma gandesc ca 4 ani de scandaluri ar fi prea mult.

Cine sa ii traga insa de urechi si sa ii puna la treaba? Orban? Barna?

foto: tion.ro

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top