Scapam de PSD si dam de cine? Sau de ce?

1. Dupa 26 mai Rusia a pierdut doua partide importante cu care facea jocurile in politica romaneasca: ALDE, care n-a trecut pragul si PSD, care face istorie in ceea ce priveste nivelul redus de legitimitate la care a ajuns. Unii spun chiar ca este un partid in disolutie.

O asa pierdere trebuie compensata cu altceva, mult mai credibil, insa Nastase, Puric, Plesoianu sau Adrian Severin care sunt fideli Kremlinului abia daca mai sunt in stare de o sinecura, dar sa tina sus lancea luptei impotriva imperialismului american.

2. CpF este o lucrare mizerabila care a marsat pe doua directii, ambele iliberale: restrangerea de drepturi si libertati, ceea ce este clar un atac la libertatea cetatenilor unei tari, dar si pe folosirea bisericii ca instrument de a face o politica convenabila Kremlinului.

Referendumul a fost un esec, populatiei nepasandu-i de non-subiectul introdus de Dragnea si CpF, ori intelegand pericolul acestei marsavii si tratandu-l ca atare. Caz in care rusii s-au reorientat si le-ar conveni un pol de miscare conservatoare, pe coordonate ortodoxe in Romania.

Motivele ar fi destul de importante:
– populatie majoritar ortodoxa,
– populatie ce se declara majoritar practicant credincioasa,
– lipsa unui partid conservator care sa adune in jurul sau pe fanii legionarilor, dar si aripa hard a celor care se cred aparatorii moralei crestine impotriva liberalismului occidental.

3. PMP a aparut intai ca o miscare civica, desi se banuia ca Basescu avea alte ganduri cu aceasta. Fiind inca presedinte, i-a trimis pe cativa intelectuali (Baconschi, M. Preda, s.a.) care sa se ocupe de primii pasi: branduire, actiuni, comunicate, racolare de membri, etc.

Apoi a pus punct initiativei civice si a dat ordin sa se transforme in partid, unul pe care l-a pus in mainile Elenei Udrea. Probabil era si scopul acestei initiative: o jucarie pentru preferata lui Basescu cu care sa se joace politic, dupa bunul sau plac.

Parte din intectualii fondatori s-au retras, dar au mai ramas cativa care au si facut campanie pentru madam Udrea in 2014. Unul dintre ei a fost Teodor Baconschi, prieten bun cu Adrian Papahagi.

Intre timp Udrea e un zombie politic, dar pe cine gasim astazi purtator de cuvant de onoare la PMP? Pe nimeni altul decat traseistul (PDL, PNTCD, PNR, PNL, PMP) Mihail Neamtu. Pare ca incet, incet, toata floarea CpFista s-a regasit aici, nu?

4. Adrian Papahagi a avut astazi un atac mizerabil la adresa unui spot publicitar sponsorizat de eMag, in care mema centrala este cuvantul LIBERTATE.

Posesor inchipuit al moralei, cum altfel?, ca orice CpF-ist hard, dl. Papahagi s-a repezit sa-l atace pe cel care este subiectul spotului publicitar, dl. Mihail Sora, infierandu-l proletar si acuzandu-l de nerusinare si impostura.

Gestul a fost clar dezavuat de mai toata lumea cu tiglele pe casa, aratand ca ce face Papahagi e atat eronat, punand botul la propaganda Antenei 3, cat si badaranesc, raportat la varsta celui atacat.

Ce regasim aici?

Aceeasi atitudine de inchizitor, de incalecare a celui atacat pe criterii de morala inchipuita. Aceeasi dorinta de a se folosi de date inchipuite, de fake-uri, pentru a gasi capete de acuzare cu orice pret. Aceeasi dorinta de a face scandal, public, care sa arate lumii propria sa dreptate, falfaita ca un stindard in scopuri talibane. Acelasi mod de impachetare a unui individ care aclama drepturi si libertati, minimizandu-i varsta, valorile in care crede, expetienta, cat si propria personalitate. Aceeasi lipsa de responsabilitate fata de gestul facut. Aceeasi persistenta in a gandi in interiorul unor limite impuse artificial, restrictive si de tip feudal…

Si as putea continua. Dar mai presus de toate, ramane faptul ca un CpFist ca dl Papahagi ataca vehement un clip care promoveaza Libertatea.

5. Ieri, Ioana Dogioiu publica un interviu luat lui Toader Paleologu in care arata putinatatea cunostintelor sale in domeniul pentru care candideaza, dar si cateva lipsuri de, hai sa nu fiu rau, de IQ emotional mediu.

Urmare acestui interviu, atat subiectul acestuia, cat si mai multe voci din PMP au pornit un atac impotriva celebrei jurnaliste, de a carei probitate morala si profesionala nu ma indoiesc.

Si poate ca atacurile ar fi continuat daca nu s-ar fi scos de la sertar si inregistrarea video a interviului (personal nu l-am vazut) in care se arata ca ce a scris Ioana Dogioiu este absolut corect.

Ma gandesc ca si daca dl. Sora si-ar fi inregistrat intreaga viata, i-ar fi fost de folos ca sa-i demonstreze lui Papahagi ca se inseala. Desi la varsta sa nu cred ca ar fi cazul.

Avand in vedere toate acestea intreb:

Ce vrea sa devina PMP, unealta CpFista? Partid conservator de tip taliban? Prelungirea politica a bisericilor ortodoxa si a altor biserici, asa cum am vazut in seria de pe Netflix, „La Familia”?

Ce facem, scapam de PSD si dam de ce? De alt partid care promoveaza iliberalismul?

Mie nu-mi trebuie asa ceva.

foto: G4Media

0 Comentarii

Scrie un comentariu