skip to Main Content

Pleaca Robu sau vin candidatii Bucurestiului la parlamentare?

Stiind ca filiala locala a facut-o praf, dl. Robu se putea baza doar pe sustinerea Bucurestiului, aceluiasi caruia i-a facut cadou doua posturi de parlamentar parasutatilor in Timis, Alina Gorghiu si Pavel Popescu. Bine, si pe sustinerea unor personaje extrem de dubioase cu radacini pana in lumea interlopa, dar aici lucrurile sunt mai putin politice.

Impreuna cu Alin Popoviciu, si-au impartit useleste mandatele, municipiul fiind castigat de PNL, in timp ce consiliul judetean i-a fost oferit PSD-ului. Frateste.

O fratie care a dus PNL in 2016 la pierderea imensa de peste 1000000 de voturi intre locale si parlamentare.

Povestea asta parea ca va continua si la alegerile de anul acesta, dl. Robu fiind mai activ in a ataca in cei 4 ani USR, decat pe altii. Cel mai bun exemplu a fost cu semnaturile pentru “Fara penali in functii publice”, campanie care l-a deranjat atat de tare pe primar incat a asmutit politia locala asupra celor ce strangeau semnaturi, membri USR, sa-i amendeze.

Din 2016 si pana anul trecut, in Timisoara s-a protestat in piata si in strada impotriva abuzurilor PSD, adica a “prietenilor” domnului Robu, asupra justitiei. Prins intr-o seara iesind din cladirea Politehnicii si intrebat de protestatari, dl. Robu n-a prea fost de acord cu ceea ce doreau cetatenii, asa incat s-a delimitat atat prin vorbe, cat si prin gesturi, eliberand de urgenta piata.

Daca era mai atent ar fi aflat ca mersul societatii este catre buna credinta si abandonarea melanjului in ale coruptiei dintre PSD si PNL. Un mers pe care PNL central, prin vocea lui Orban, pare ca l-a inteles de ceva timp si l-a acceptat: niciun candidat al PNL nu va fi dintre cei cu dosare penale in cercetare si/sau judecata, spune acesta.

Asa va fi si la Timisoara?

Pentru ca domnul Robu are si in judecare si in cercetare, unul din dosare cu o victima, un tanar omorat la intrarea in Timisoara de o structura comandata si receptionata de dl. Robu. Poate nu chiar de el personal, dar fiind primarul Timisoarei, raspunde evident si de ce fac subordonatii.

Pus in aceasta situatie si inyrebat de jurnalistii “hateri si cu suflet negru” cum i-a caracterizat chiar el, dl. Robu se face ca nu intelege ce vrea PNL central, probabil gandindu-se ca era pregatit sa mai accepte niste parasutati de la Bucuresti pentru parlamentare, in schimbul permisiunii de a candida.

Si ca sa si arate Bucurestiului ca lumea il doreste, a lansat pe facebook (unde oare?) un sondaj in care intreba lumea ceva de genul: nu-i asa ca ma iubiti pe mine, nu pe “intretinutul” ala de la USR?

Sondaj care i-a explodat in fata pentru ca peste 70% din respondenti spun ca s-au cam saturat de uselistul alunecos in vorbe, de profesorul universitar absent la catedra dar cu doua salarii, de garantul afacerilor cu interlopii prin interpusi cu functii publice, de vataful care pune o femeie sa ii tina telefonul ca sa se vada live pe facebook, de mangafaua ce imparte arbitrar avutia orasului, asa cum a dorit sa cedeze, la pret de garsoniera, fostul sediu ADP de pe Vladimirescu, PSD-ului, …

Lumea s-a cam saturat. Iar desi a luat 53% din voturi in 2016, reprezentativitatea sa a fost una de sub 15%, la o prezenta la vot de sub 28%. Ceea ce ar fi trebuit sa-i dea de gandit inca de pe atunci.

Dar ganditul nu pare a fi punctul forte al dl. Robu. Care sper sa ramana istorie de la alegerile urmatoare pentru Timisoara.

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top