skip to Main Content

O minima implicare sau Moartea Democratiei

Discutiile de la AMS sunt impresionante, mai ales prin profunzimea cu care se intra in detaliu, dar si pentru simbolistica simpla care se leaga firesc de adevar. Si, pana scrie Octavian Jurma articolul promis, fac eu un teaser.

1. Organismul uman

Nivelul 0 de implicare pentru organism este decesul. Moartea.

Daca nu facem efortul de a bea apa, de a manca, de a respira, … efectul este MOARTEA. Natural respiram, mancam pentru ca ni se face foame, bem apa pentru ca ne este sete. Organismul ne trimite semnale ca trebuie sa actionam.

O facem in fiecare secunda? Ne ocupa tot timpul? Nu, periodic, evident, in functie de ce avem nevoie. Respiram, apoi inspiram, si o facem involuntar, dar putem opri voluntar respiratia. Bem apa la cateva ore, mancam tot asa, periodic.

Toate aceste semne, de sete, de foame, pe care le transmite organismul trebuie satisfacute, altfel putem muri. Inactiunea noastra va duce la deces. Evident, nu?

Cel mai scurt drum de la viata la moarte il putem vedea in cazul narcomanilor cronici: nu mai au nevoie de mancare, apa e un lux, tot ceea ce conteaza este drogul. Iar el duce, inevitabil, la deces, pentru ca drogul actioneaza impotriva organismului, anihiland vointa, pentru ca nevoile vitale sa fie ignorate.

2. Societatea civila

La fel este si societatea umana. Desi credem ca, daca nu ne implicam, democratia functioneaza de la sine.

Nu, ea este precum un organism uman: are nevoie de respiratia tuturor si de un aer curat, neimbacsit cu paraziti si putregaiuri sociale. Are sete de educatie, iar hrana si-o ia din vot.

Personal cred ca votul indica starea de sanatate a societatii: multi la vot, societate democratica. Putini la vot, asa cum a fost in 2016 (doar 39,5% la parlamentare), democratie rahitica.

Iar educatia arata potentialul organismului social. Credeti ca degeaba Finlanda a investit enorm in educatie si acum are un PIB de invidiat?

Ce ne facem insa cand drogul intra in organism. Fie ca sunt promisiuni pentru bani nemunciti, fie ca sunt frici intretinute, fie ca este manipulare cu televizorul, fie ca sunt minciuni electorale, … drogul social pus in mainile parazitilor si putregaiurilor face prapad.

Fiecare din noi vorbim cu astfel de drogati si ne facem cruce:

– Iohannis neroman pentru ca nu o pune pe Olguta ministru sa ne dea pensii si salarii.
– Ciolos este fiul lui Soros.
– Statul paralel exista si si-a facut partid.
– UE ne vrea colonie ca sa ne fure bogatiile,…

si tot felul de ineptii pe care drogul, introdus in societate, le produce.

3. Ce avem de facut?

Societatea in care traim este pe moarte. Organismul social ne da semnale peste semnale:

  • ne pleaca tinerii si specialistii din tara
  • celelalte organisme sanatoase din casa europeana incearca sa ne ajute si nu prea mai au cu cine sa vorbeasca, pentru ca ne drogam zilnic cu televizorul
  • nu mai putem respira sanatos din cauza drogurilor Antenei 3, a RTV si a altor latrine coprofage
  • suntem o natiune divizata
  • justitia e blocata
  • mor oamenii in spitale din cauza unor boli produse de infectiile cu bacterii intraspitalicesti
  • structura osoasa este perimata, pentru ca nu construim infrastructura
  • suntem, in mare majoritate, analfabeti functional.

Asa ca haideti sa ne inviem democratia:

Sa ne hranim mergand la vot. Cu cat mai multi oameni de buna credinta merg la vot cu atat hrana este de calitate, vie, satioasa.

Sa citim, sa ne informam si sa spunem adevarul pentru ca democratia sa respire, prin noi, un aer curat, nepoluat de minciuna.

Sa interzicem drogurile, sa ne decuplam prietenii si rudele de la ele, explicandu-le ca vor muri daca le mai “iau”.

Apoi sa ne facem curatenie in casa. Ca prea ne-au invadat insectele, viermii, gusterii bubosi, ramele de cimitir si sobolanii cu mustata.

Sanatate, tie, Romanie!

Pic Credit – The Correspondent

Articolul are 0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top