skip to Main Content

De azi e un nou inceput

Ieri s-a semnat un document de colaborare al coalitiei ce va fi la guvernare. Din el lipsesc cateva deziderate ale societatii precum alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, ori eliminarea pensiilor speciale.

Pentru ca UDMR nu a fost de acord.

Insa nu UDMR este de vina, pentru ca de la UDMR nu avem alte asteptari, fiind un PSD al etnicilor maghiari.

Nu, de vina sunt talibanii activisti de partid PNL si USRPLUS care, prin atacurile reciproce, au indepartat electoratul de vot, dezamagit de agresivitatea, ingamfarea si prostia acestora. Asta a facut ca, prin prezenta scazuta la vot, UDMR sa treaca pragul, iar USR si PNL sa nu aiba majoritatea necesara.

Ma uit, spre exemplu la Catalin Drula, unul dintre fruntasii intrecererii socialiste in datul cu toporul in PNL. El va fi probabil ministru al transporturilor in urma negocierilor cu cei in care dadea pana la alegeri. Obiectivul lui personal si l-a indeplinit. Dar cu ce pret?

Nu ca dincolo ar fi altfel. Si Rares Bogdan sau Sighiartau bagau batul prin gardul USRPLUS. Si ambii sunt pe pozitii caldute, cu pretentii poate, de mai bine. Dar cu ce pret?

Acum un an, dupa ce Barna a pierdut in turul I la prezidentiale, am cerut ca USR+ si PNL sa semneze un acord prin care sa maximizeze rezultatele la cele doua randuri de alegeri care au urmat.

Asta prin scrierea si promovarea unui PROIECT DE TARA la care populatia sa adere si pe care sa il voteze in numar cat mai mare.

Nu s-a dorit. De ce?, nu mai conteaza, dar sper ca s-a inteles de catre toti prietenii virtuali sau nevirtuali de ce am dorit asta: astazi am fi avut o coalitie majoritara PNL – USR+ in parlament, un guvern complet reformist, mai multi primari de buna credinta si un AUR care ar fi avut, cel mai probabil, irelevanta.

Aceasta este sansa pe care am ratat-o si pentru care m-am luptat in ultimul an.

De azi e un nou inceput.

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top