skip to Main Content

Quo Vadis, PNL?

1. Prin anul 2017 m-a sunat cineva invitandu-ma sa ma inscriu in PNL. Ca are sustinerea lui Gheorghe Falca pentru a-l rasturna pe Robu si a pune mana pe filialele din vestul tarii. Robu care pe atunci era sustinut evident de catre Ludovic Orban.

Am refuzat pentru ca nu imi doream, ca si acum, nicio implicare politica, dar auzind de Falca, refuzul a fost si mai transant, pentru ca pe omul asta nu dau doi bani.

2. Nu acelasi lucru l-a facut insa Mihail Neamtu, un tip apropiat de Falca, pentru ca amandoi sunt din Arad si au activat in cadrul PDLului de acolo. El s-a inscris in PNL si a fost o voce stridenta in zona conservatorismului liberal, asa cum probabil stiti.

De mentionat ca Neamtu a fost sponsorizat la greu, dupa plecarea multora din miscarea Noua Republica, de un domn, George Mioc, evanghelist ca si dl. Falca si adept al referendumului CpF & Dragnea.

Dupa ce a avut rezultate slabe privind impunerea aripii conservatoare in PNL, Neamtu a tradat si s-a dus sub aripa lui Basescu, la PMP, acolo unde facusera deja radacini Baconschi sau Papahagi.

3. AUR a castigat 8% la alegeri pe un mesaj antieuropean, cu valente conservator extremiste, antivacciniste, CpFiste si antimasca. Acelasi AUR, sa nu uitam, la un protest impotriva guvernului Orban, s-a oprit in fata Ambasadei Ruse si a aplaudat frenetic. De ce? Pentru sprijin.

Tot AUR a fost sustinut de catre inalti prelati si preoti ortodocsi, direct sau indirect, astfel incat a reusit sa devina principalul canal politic de exprimare a unor idei din sanul BOR. Si nu numai BOR.

4. In timpul campaniei CpF&Dragnea prin care se dorea interzicerea unor drepturi pentru persoanele homosexuale, biserica ortodoxa a fost perfect compatibila in actiuni cu celelalte biserici si culte religioase care isi doreau ca referendumul sa treaca si acele modificari sa fie inscrise in Constitutie.

Inclusiv strangerea numarului de semnaturi pentru referendum s-a facut prin aceste biserici, asa cum s-a facut, pentru ca rezultatul referendumului nu a corespuns cu numarul de semnaturi.

Dupa esecul referendumului, tabara CpF-ista nu a abandonat lupta, cautand sa profite de orice avantaj politic, media, de orice sprijin intern sau extern, creandu-si propriul vehicul politic pentru a reusi. Pentru ei nu conteaza metodele, pentru ca orice fake news, orice minciuna si manipulare care ii aduce mai aproape de obiectiv este un lucru bun. De aceea nu au nicio jena sa le foloseasca intens. Mai ales ca are cine sa le creada.

5. In toate partidele exista politicieni care se comporta ca agenti de lobby pentru biserici. Dovada stau basculantele de bani publici varsate in curtea catedralei ultrapreafericitului Daniel, dar si scolile si programele infiintate si finantate public pe langa bisericile evangheliste.

Mai mult, desi suntem stat laic, bisericile sunt omniprezente in scoli, acolo unde nimeni nu se poate atinge de curricula scolara. Constata un profesor ca orele de fizica sunt mai putine decat cele de religie. Cum de a ajuns religia sa aiba mai multa importanta decat stiinta?

Adaug si sfidarea la adresa statului roman a lui Popa Spagoveanu care, fara nicio riposta institutionala, a organizat orice eveniment religios a vrut muschiul lui in plina pandemie. Fapt ce i-a crescut popularitatea in randul suveranistilor si proconspirationistilor din toata tara.

Intrebata daca a aplicat popii vreo sanctiune, jandarmuirea (aia care ne gaza in 10 august) a declarat ca nu poate da un raspuns pentru ca ii lezeaza demnitatea spagoveanului. Ce institutie pune mai presus de lege demnitatea unui cetatean care incalca vadit si sfidator legea, deasupra legii? Numai una care nu mai slujeste statul roman. Nu ca ar fi singura, serviciile avand si ele interesele lor, uneori antinationale.

6. Acesta este contextul. Un bun prieten spunea, dupa pierderea alegerilor de catre PSD si intrarea AUR in parlament, ca linia conservatoare va fi calea pe care Rusia, pe modelul Polonia, va dori sa ingenuncheze Romania.

Uitati-va la fragilitatea statului, la institutiile pentru care conteaza mai mult “demnitatea” popii sfifator si mai putin impunerea legii, la calitatea invatamantului din scoli si nivelul de educatie, la mijloacele media aflate la indemana unor persoane penale, la celelalte “personalitati penale” care au prins voce pe la televiziuni fiind invitati permanenti, la TVR care isi bat joc de institutii si, in cel mai grotesc mod, de cei care se lupra cu pandemia, la reactia fata de starile de urgenta si de alerta a unor grupuri de indivizi, … si veti vedea ca suntem la un pas distanta de abandonarea democratiei si a liberalismului in Romania.

7. Asta se intampla acum in PNL cu razmerita produsa de acest papagal numit Rares Bogdan, de penticostalii radicali si conservatori de tip Falca sau Sighiartau, sprijiniti si de adeptii conservatorismului ortodox.

PMP si-a pierdut din relevanta, iar conservatorismul de acolo se doreste a fi salvat in PNL, ca sa nu ajunga la AUR.

AUR da semnale controversate, care si ele insemna aducerea unor parlamentari sau sustinatori ai conservatorismului de acolo in PNLul lui Rares Bogdan, Falca si probabil Ben Oni Ardelean, daca preiau puterea.

Aceasta cred eu ca este miza.

Iar daca PNL paraseste zona liberala, atunci Ambasada Rusa & bisericile au invins. Iar asta nu se poate indeplini decat cu acordul lui Iohannis. Si stim bine cat de “mare strateg” este presedintele.

Foto: AlephNews

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top