Va invinge partea pe care o hranesti

Va plictisesc cu reaua si buna credinta dar este axa pe care am identificat-o ca masura a tot ceea ce se intampla in jurul nostru.

Nu mai avem politica. Nivelul a ajuns atat de jos incat politica a disparut cu totul. Nu mai avem doctrine, nu mai avem politici publice, nu mai avem strategii nationale ori proiecte in an aniversar.

Si nu mai avem nici partide. Ele au devenit gasti, triburi, care sunt unite de un ideal de rea credinta („sa putem fura fara a fi pedepsiti”) sau de buna credinta („sa salvam Romania din mana penalilor aflati la putere”). Si-au ales si au in fruntea lor un lider mai mult sau mai putin competent in atingerea obiectivului comun. Chiar daca fizic nu fac parte din acelasi trib. Caci nu cred ca e cineva inca neconvins ca unul de la PNL sau PMP care are probleme de integritate nu il admira pe Dragnea.

Asadar totul se poate explica prin aceasta valoare: Buna Credinta.

Am finalizat sau sunt in curs de finalizare sondaje de evaluare a partidelor: cu exceptia USR creditat cu 90 procente ca fiind de Buna Credinta, celelalte partide cad acest test, primind intre 95 procente si 80 de procente de Rea Credinta.

Adaugam ONG-urile (politice care nu s-au transformat in partid dar sunt in curs de infiintare ca partid) sau autodeclarate apolitice dar cu mize politice clare, precum CpF. Aici RO+ primeste o nota foarte buna de buna credinta, in timp ce CpF este vazut ca o entitate cu 95 procente de rea credinta.

Si procedam la fel cu televiziunile si paginile/publicatiile media.

Si atunci taberele sunt clare:

REAUA CREDINTA – PSD, ALDE, UDMR, PMP si PNL, la care adaugam Coalitia pentru Familie, Antena 3, RTV, TVR si alte entitati media, religioase si civice atasate de PSD in ultimii ani.

BUNA CREDINTA – USR, RO+, #rezist.

La care adaugati institutii, de o parte sau de alta: jandarmeria, CSM, asociatiile magistratilor, serviciile secrete…

Aceasta este lupta si asa arata taberele. Ca in invatatura cu ceea ce hranim, binele sau raul, acela va invinge, putem sa ne alegem tabara in care vrem sa fim si sa punem timpul, expertiza, banii si valorile pentru cauza pentru care merita sa actionam.

Reaua Credinta vs. Buna Credinta. Cine va castiga?

0 Comentarii

Scrie un comentariu