skip to Main Content

Tara mea depinde de schimbare

oameniSunt multi care s-au saturat. Sunt si mai multi care ar dori sa traiasca in alt loc: fara politica care ne invadeaza viata, fara abuzurile de care ne lovim in relatia cu institutiile statului, fara formatori de opinie de tipul Sorin Rosca Stanescu sau Bogdan Chiriac, fara manipularea media care se arata singura cu degetul… Vreau o lume normala.

 

Exercitiu

Sa presupunem ca ai descoperit un loc, un teritoriu virgin, numai bun de locuit de catre cel putin 20.000.000 de persoane. Loc suficient pentru multa lume. Esti generos, stii doar tu, ai puterea de a lua persoanele care-ti plac, dar si ele, acceptand, au dreptul de a lua persoanele pe care ele le vor aproape.

 

Poate ti-ai lua sotia, dar si ea poate ca vrea sa o ia pe soacra de care nu-ti place. Sau poate ti-ai lua amanta, dar nu ai de unde sti ca nu te trezesti cu seful tau in noul tau loc.

 

Totusi, pe cine ai alege? Pentru ca vei avea nevoie de ziaristi buni, de medici buni, de profesori buni. Regula e clara: ei vin, dar vor aduce si pe cei care ei ii vor.

 

Vei dori ca ei sa fie mai responsabili? De ce nu esti tu mai responsabil si sa-i alegi pe cei care sunt responsabili. Vei dori persoane sub nivelul tau de inteligenta pe care sa-i domini? In ce tara vei trai? De unde stii ca nu se satura repede si te vor da jos de la putere? Poate nu vei lua pe nimeni. Sau poate iti este frica sa te gandesti acum, spunandu-ti ca este o prostie. Totusi, daca ai avea aceasta putere? Pe cine ai lua?

 

Poate vei lua pe cei mai buni. Dar atunci cine vei fi tu intr-o tara de elite? Cum te-ai simti printre ei? Te-ar accepta ei oare? Va trebui sa te schimbi?

 

O munca serioasa de cautare, de intelegere si cunoastere, un efort din care reiese ca, daca vreau ca lumea mea sa se schimbe, ar trebui sa fiu eu primul care se schimba.

 

 

  The New Kingston Trio – This Land Is Your Land – Woody Guthrie  
   
  Found at bee mp3 search engine  

Articolul are 3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top