skip to Main Content

Simtul masurii

Mai jos am postat un tabel care sa arate cum sta dreapta la sfarsitul lui martie 2013. Lideri, organizatii nonguvernamentale, aliante politice si aliante electorale, … foste, actuale sau viitoare.*  – conform Constitutiei, presedintele nu poate fi membru al unui partid dar provine din PDL

** – ARD, Alianta Romania Dreapta, conform acordului semnat intre parti nu mai este valabila

Am facut aceasta clarificare a optiunilor dreptei pentru ca, de la congresul PDL din 23 martie 2013, presa ne sufoca cu o gogoasa scoasa de PDL si Palatul Cotroceni ca sa acopere frauda facuta de Blaga la Conventie si blatul ulterior cu Elena Udrea si grupul reformistilor. Totul pentru, evident, unitatea dreptei.

MISCAREA POPULARA

In 2011 Sebastian Lazaroiu intelegand ca PDL intra pe trend negativ si ca e nevoie de o „plasa” prin care sa se recupereze cei care erau dezamagiti, anunta partidul „Alba ca Zapada”. In paralel, una din fiicele lui Traian Basescu, la insistenta presedintelui, mergea la OSIM sa inregistreze Miscarea Populara.

Ulterior, in timp ce Noua Republica strangea semnaturi, desi Mihail Neamtu se trezea in fruntea unei miscari plecata de pe internet, lideri de seama ai PDL precum Frunzaverde si Ioan Oltean explicau cum Miscarea Populara va coaliza, va uni, va aduce suflu nou. Era, asa cum simteam eu si cei care ieseam din inactivitate civica si politica si coboram in strada sa adunam semnaturi pentru NR, o forma prin care PDL dorea sa pastreze aparentele, sa opreasca plecarea membrilor sai si votantii si sa controleze o zona ce putea deveni de viitor.

Cum PDL a reusit sa se ocupe mai mult de blatul cu USL si mai putin de miscari civice si ONG-uri, dupa alegerile din decembrie 2012 s-a vazut in situatia ingrata de a pierde alegerile parlamentare, de a nu mai putea salva evidenta unei aliante cu PNL-ul lui Antonescu, cu un Vasile Blaga la butoane si o varianta credibila dar neaducatoare de voturi, Monica Macovei, pe picior de plecare, ceea ce ar insemna si mai multe pierderi de membri si simpatizanti. A venit Conventia Extraordinara unde, prin frauda, Blaga a iesit invingator iar Traian Basescu anunta ca rupe legatura cu PDL si ca va „mosi” o alternativa super-mega-extra denumita, cum altfel, Miscarea Populara. Ulterior, ca sa nu semene cu 2011 i-au mai pus un termen in fata, FUNDATIA, ca sa se stie ca e un ONG si nimic altceva.

In fapt acum Miscarea Populara inseamna o marca inregistrata la OSIM de Ioana Basescu si, probabil, un posibil ONG in care sunt cativa membri fondatori si, in functie de statutul sau, vom vedea un Consiliu Director ce-l va avea in frunte pe OMUL PROVIDENTIAL anuntat de Traian Basescu. Cum legislatia permite, acest director de ONG poate sa nu fie membru fondator al Fundatiei Miscarea Populara.

De aici si pana la emulatia creata de televiziuni privind salvarea si unificarea dreptei, cu tot respectul, e o distanta lunga si niste etape ce tin de:
– infiintarea legala a ONG-ului Miscarea Populara
– clarificarea scopului acestui ONG (think-tank sau organizatie de mase)
– strangerea de semnaturi pentru viitorul partid
– redactarea unui statut si a documentelor cerute de Legea Partidelor Politice
– gasirea si atragerea de lideri care sa dea credibilitate viitorului partid sau a viitorului ONG.

CINE SUNTEM?

In 2011 am coborat din zona confortului personal si ne-am implicat politic. Am urmat un parcurs ce a presupus o miscare civica (Noua Republica, – 2011 si pana in aprilie – mai 2012), actiune ONG (Respublica, Impres, Clubul Liberal, etc., – aprilie 2012 – decembrie 2012), actiune civic-politica (ICCD, – iunie 2012 – noiembrie 2012) si implicare politica de partid (Forta Civica, septembrie 2012 – prezent).  Am petrecut mai putin cu familia si cu propria firma decat cu Noua Republica, cu Respublica, IMPRES, Clubul Liberal, ori cu ICCD si Forta Civica. Ne-am format si am condus grupuri care s-au implicat politic si civic prin actiuni, documente, structuri, crestere de lideri, …

Din iulie 2012 actionam impreuna cu MRU. Desi fiind la primul angajament politic fata de un partid, am ramas impreuna. Chiar daca nu am scris niciun act pana acum, am respectat fiecare ceea ce ne-am asumat. Si o vom respecta si de acum inainte, atat noi cat si, sunt convins, Mihai Razvan Ungureanu. In structuri deja constituite precum ICCD, Forta Civica sau Alianta D.A.

HABEMUS BLAGAM

Scrisoarea pe care eu, impreuna cu prietenii mei, am trimis-o presedintelui atragea atentia asupra unui aspect deloc de neglijat: punerea egalitatii intre credibilitate si numarul de voturi. Mai intai de toate avem exemplul din PDL de la conventia din 23 martie 2013. Un om putin credibil, garantul blatului cu PNL si, prin extensie, cu USL, care e adeptul partidului-balama, care a fost in competitie la alegeri nu cu USL ci cu Forta Civica si Teodor Maries, scotand reprezentantii FC din sectiile de votare cu 3 zile inainte de alegeri, a castigat alegerile din PDL. E presedintele partidului care pe dreapta aduce cele mai multe voturi.

E astfel CREDIBIL Vasile Blaga? E credibil PDL cu Vasile Blaga? Doar aduce voturi! Dincolo de frauda presupusa sau nu de la conventie, Blaga e presedintele reconfirmat statutar al acestui partid.

E CREDIBIL domnule presedinte? E CREDIBIL dragi adepti ai dreptei, cei care criticati din zona voastra de confort ca dreapta nu e vizibila, ca nu creste, ca nu vine cu solutii?

GOGOASA POPULARA

Sigur ca Vasile Blaga si PDL sau nu mai sunt credibili. A recunoscut-o si Traian Basescu rupand televizat puntile, desi Elena Udrea, optiunea mai putin aducatoare de voturi, – deci mai putin credibila? – decat Vasile Blaga, ori  – cea mai putin credibila! –  motiunea cu doar 209 voturi, Monica Macovei si grupul de reformisti, au ramas in partid.

Iar atunci trebuia salvata credibiliatea, trebuiau salvate aparentele, trebuiau intoarse privirile catre altceva. Iar gaselnita, la indemana, a fost ca si in 2011, MISCAREA POPULARA. E fumul alb, ceata, manipularea din laboratoarele PDL si Traian Basescu, de dupa anuntul "HABEMUS BLAGA", nu dinainte.

O spun cu parere de rau, e una din cele mai mari greseli menita a produce confuzie, a anula alternativele create pana acum, a salva un partid muribund. INCREDIBIL.

SIMTUL MASURII

Cel putin pana cand Miscarea Populara nu dovedeste ca este ceea ce anunta prin canalele media ca doreste a fi, dreapta are solutii. Daca priviti in tabelul de sus are la indemana ONG-uri, partide, aliante.

In locul unor gogosi aburinde se pot atrage in actiuni civice sau de conceptie, pe o platforma pe care sa actioneze ONG-urile (poate fi Miscarea Populara, de ce nu?), toti cei atrasi doar de zona civica.

In locul acelorasi gogosi aburinde cei ce doresc actiune politica o pot face in partidele constituite deja, fie ca e PDL, FC, PNTCD sau NR. Criteriul cred ca ar trebui sa fie increderea in produsul politic, in liderii, in structura sau in numarul de membri si calitatea acestora. O pot face aderand la aliantele de partide, fie ca sunt politice, asa cum este Alianta D.A. DREPTATE SI ADEVAR PNŢCD – FC ori aliante electorale precum defuncta ARD.

Doar sa pastram simtul masurii si sa alegem corect unde ne investim viitorul. Asta doar daca ne lasa B1TV, PDL si Traian Basescu sa putem privi oferta construita in vremuri de criza pe dreapta, credibila sau nu, fara a ne baga in fata, cu tot dinadinsul, miscarea populara. Ca sa ne angajam politic sau civic, in cunostinta de cauza, fata de liderul, partidul, alianta care este evident ca actioneaza pentru eliberarea Romaniei de sub puterea Grupului Infractional Organizat.

E timpul ca politicienii sa se gandeasca si la ce vor romanii, pentru ca, asa cum se poate observa, credibilitatea lor intrapartinica nu se traduce in optiuni electorale. Iar numarul dezamagitilor e din ce in ce mai mare. Oare asta ne dorim?

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top