skip to Main Content

Romania, din ce in ce mai mult, tara unei singure alegeri

groungeRomania, land of chois? Asa crede guvernul asta incompetent (ce pleonasm!) ca arata tara pe care o conduce? Asa sa fie?
1. Elita pleaca prin tarile primitoare: cel mai cel roman, premiat de Cotidianul, Aurora Simionescu, a ALES sa ramana in Germania. Daca intrebati orice tanar cu burse la facultati din strainatate care este viitorul lui, in peste 90% din situatii va raspunde “in afara“. Si noi cei care il intelegem, lasam ochii in pamant si, plini de remuscare, ne gandim ca nu am avea ce sa-i oferim ca sa ramana aici.
2. Clasa de mijloc, salariatii cu studii sau micii intreprinzatori, unii sufocati de taxe, altii deschizandu-si o afacere mica ca sa mai scape de ele, se vad prinsi in “roata sobolanului”, stransi cu usa  de un guvern care rade tot: credite de la banci de unde micul intreprinzator nu se poate bate cu statul, taxe si impozite aberante gen forfetarul lui Pogea, masuri “anti-criza” ce se dovedesc inflamatoare de criza gen “Prima casa”,…  in incercarea de a alimenta o clientela politica sau un aparat de stat supradimensionat si in lacomie dupa salarii de lux. Care este ALEGEREA lor, ce le mai ramane? De ce despre romanii plecati din tara din cauza ca sunt sufocati sistematic de un guvern nepasator, pusi in mediul corect, reusesc? Sa-i renegam pentru ca nu vor decat acel mediu de crestere?
3. La fel cei ramasi fara slujba, care cauta o sursa mai buna de venit, dorind sa-si vanda timpul pe mai multi bani. De ce ALEG sa plece la capsuni in Spania, la ingrijit batrani in Italia, doctori in Franta, asistente medicale in Irlanda sau alte munci pe care cei din tara lor nu doresc sa le practice? Daca ar ramane aici, ar ingrosa randurile asistatilor social sau ar mari rata infractionalitatii. Din demnitate iau calea pribegiei.
4. Dar investitiile de genul Mercedes-Benz care au ales Ungaria pentru ca are infrastructura care-i ajute sa scada cheltuielile? Dar Mazda? Sau Kia care a ales Slovacia din aceleasi considerente?
Romania tara alegerilor? Cred ca se gandea madam Udrea la cele electorale, caci pentru noi, cei care ne-a ajuns la os chestia cu generatia de sacrificiu, luminita de la capatul tunelului este din ce in ce mai clar, peste granita.
Va ramane doar durerea parintilor, a copiilor parasiti sau a rudelor celor care aleg sa dea curs acelei alegeri pentru ca, in tara lor nu-si mai vad rostul. Iar eu unul sunt tot mai aproape de acea alegere: www.usagc.com.

Articolul are un comentariu

  1. Suparat, suparat rau. Te-a enervat Boc sai Pogea?
    Daca emigrezi imi faci si mie chemare? Promit sa sting becul la plecare.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top