skip to Main Content

Paradoxuri

bonsaiCriza aduce cu ea situatii care, scapate de sub control, determina paradoxuri

(Paradox – 1. Contradicţie logică-formală, apărută în ciuda respectării corectitudinii logice a raţionamentului; părere contrară adevărului unanim recunoscut; (p. ext.) ciudăţenie, nepotrivire. 2. Fapt despre care se poate demonstra atât că este adevărat, cât şi că este fals. [Pl. -xuri, -xe. / cf. fr. paradoxe, lat., gr. paradoxon < gr. para – contra, doxa – părere], conform DEX).

Incepand cu Monica Tatoiu, aceasta eminenta cosmetizata cu reducere pe card de 23% a business-ului autohton, care tipa la sindicatele lihnite din invatamant ca nu o lasa pe fiica-sa sa dea teza la romana.
Continuand cu meseria de profesor care a ajuns un fel de paria: daca nu-i lasi pe elevi sa copieze e rau, daca-i lasi e rau, daca dai note mici e rau ca vii la toamna sa dai corigentele, tot din timpul tau, daca sunt prea mari iti sar ceilalti in cap, daca fac greva e inuman (nu se gandesc la copii, adica la copiii la care se gandesc oricum, tot anul), daca nu fac greva atunci sunt prosti…
Apoi il auzim pe Dumitru Pelican, acest comentator sportiv de la Fortele de Munca care ne explica ca cererea cea mai mare de angajati este in – tineti-va bine – constructii si imobiliare, adica exact acolo unde criza loveste din plin.
Trecem la banci unde, desi se raporteaza pierderi la jumatate din acestea – celelalte au importat date din 2008 ca sa iasa pe +, continua sa nu acorde credite. Doar au cel mai fraier client, nu? Cum cine? Statul, care plateste dobanzi de 21 milioane de euro PE ZI!
Statul care, in loc sa ia mai multe impozite, loveste exact in cei care creau bani in piata si, evident, taxe si impozite, dar mentine o clientela politica pe functii, avantaje si salarii babane…
Apoi il vedem pe acest Duda, implantatul lui Secu pe langa coroana, cum da o ultima lovitura Majestatii sale, candidand la o functie care, teoretic, este dusmanul monarhiei. Sau T.Basescu care, desi Geoana a ajuns la un 3% in sondajele pentru prezidentiale este din ce in ce mai nervos, mai ales cand il deranjezi la o palinca la Sambra Oilor.
Paradoxuri. Poate ca toate acestea sunt normale, doar noi, obisnuiti cu un mod crestinesc si echilibrat de a privi realitatea stam cu capul in jos. Desi, cine sta stramb judeca drept. Iata inca un nou paradox.

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top