skip to Main Content

Opriti circul

Deja nu se mai respecta regulile, intr-un joc care tinde sa se termine dupa interesele unei majoritati conjuncturale. E ca si cum am asista la un meci de fotbal care, dupa cateva minute se joaca dupa regulile din handbal si, la sfarsit, vedem un septic de toata frumusetea. Iar singurul argument posibil (sa nu uitam ca am mai asistat la o decizie a unei majoritati indreptata impotriva lui Traian Basescu, sanctionata prin referendum de catre populatie) este acesta: "DACA NU-I POTI INVINGE, ZAPACESTE-I!"

Arbitri strainiTara celor trei prim-ministri, …

In acest moment avem trei prim-ministri:

1. Emil Boc, premier desemnat de catre Presedintele Romaniei, confirmat, impreuna cu intregul cabinet de catre Parlament si demis de aceiasi parlamentari pe motiv de Nica si moft de PSD;

2. Lucian Croitoru, premier desemnat de Presedintele Traian Basescu sa formeze un nou guvern, aflat in a 5-a zi, din cele 10 in care trebuie sa prezinte un cabinet in fata Parlamentului Romaniei pentru confirmare;

3. Un pseudo-premier, nelegal, nelegitim, nedesemnat, in persoana lui Johannis Klaus, pe care Parlamentul, grupuri de interese si o parte a presei, detinuta de Sorin Ovidiu Vantu  si Dan Voiculescu, vor sa-l impuna maine, printr-o lege, ca prim – ministru. Mentionez ca actiunea este neconstitutionala si anuntata azi de Mircea Geoana.

Deci doi legali, aflati conform Constitutiei in una sau alta din etapele exercitarii functiei si unul impus de o majoritate neasumata si nelegitima.

Daca ati fi FMI sau Joe Biden, vicepresedintele american care si-a anuntat vizita in Romania la finele lunii, CU CINE DIN CEI TREI V-ATI INTALNI?

… a unui singur arbitru autohton …

Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii. Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. În acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. (Articolul 80 – Constitutia Romaniei)

Adica, din punct de vedere al Constitutiei, presedintele este arbitrul la meciul asta din care nu mai intelegem nimic. Un arbitru suspendat o data pentru ca tot fluiera fault la justitie, fault la educatie, fault la interlopi si grupuri de interese, fault la pensii si salarii…

Evident ca unii din jucatori, prinsi cu cartonas rosu la CNSAS sau DNA, negasiti de justitie pe teren pentru ca se aflau prin chilotii unor parlamentari, numarandu-le ouale, intrati pe teren pe liste de pe pozitiile 2 si 3i, lasand titularii desemnati de electorat sa se mai pregateasca si sa le fie rusine ca au indraznit sa candideze impotriva lor… nu sunt incantati cu un asa arbitru.

Solutia? Ori schimba regula, ori schimba arbitrul. Prima a mers pana la intrarea in UE cand, existand o legislatie comunitara, nu mai e loc de interpretari. Atunci se recurge la planul B: fault la arbitru.

… si a unei populatii incremenite cu telecomanda in mana

In acest timp, populatia care a trimis clovnii astia pe teren a ramas incremenita, letargica, datoare, saraca si somera, uitandu-se cu gura deschisa la jocul asta fara de sfarsit. Unii ar vrea sa intre si ei in joc si sunt la incalzire, fie prin agentii guvernamentale, fie in pozitii pentru care au platit un pret mare. Altii se uita prin buzunare si trec la acte penale, dupa modelul din teren dar la nivel mai mic. Jucatorilor le convine ca se mai schimba prim-planul, desi creste rata infractionalitatii. Unii s-au saturat si s-au dus pe stadioanele din Bundesliga, Premier 1 sau alte campionate. Macar locul e mai caldut si cu sanse sa ramai pe scaun mai mult timp, eventual sa-l lasi mostenire copiilor. Dar cei mai multi sunt nauci, infometati, o masa de manevra facila sau "bazine electorale", cum ii numesc politicienii.

Reduceti parlamentarii

Si-atunci te intrebi buimac: cine poate opri circul asta?

Arbitrii straini? Ei abia asteapta, dar cu ce costuri? Au mai facut-o de cateva ori, cu tancul, cu diktate, cu forta. Acum o pot face mai usor, democratic si legal, transformand o masa populara intr-una de sclavi.

httpv://www.youtube.com/watch?v=UexDzl-g0FY

Sau o vom face noi, astia, privitorii, exercitandu-ne votul, mergand la referendum si reducand cantitatea in favoarea calitatii?

Articolul are 5 comentarii

 1. primarul Sibiului s-a vandut pe un “blid de linte”… Nu-i pasa de renumele colegilor din Forum, nici de increderea celor aproape 90% din sibieni care l-au votat tocmai pentru ca era deasupra unor astfel de gainarii politice! Pacat!

 2. Salut Andrei
  Cred ca o solutie ar fi o greva fiscala prin suspendarea platilor catre stat pana cand acest parlament nereprezentativ pentru tara se comporta matur.Nu am fost de acord cu acest tip de greva insa nu se mai poate. Cu astia ne ducem dracu !
  Se pare ca nu dau doi bani acest ciocoi ai partidelor pe tara, adica pe noi.
  Ei nu reprezinta poporul ci doar interesul partidului si a unor interese de grup.
  Hai sa propunem NOI “blogosfera, intenetul” un alt presedinte ,parlamentari sau prim-ministru.
  Cu respect

 3. Salut,
  Exista un blog care a initiat greva fiscala si nu a realizat nimic. Din pacate lumea nu vrea sa iasa in fata.
  Inca se prefera anonimatul si delasarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top