skip to Main Content

Mai conteaza visul?

ampAm citit de curand articolul doamnei Alina Mungiu-Pippidi din editia on-line a ziarului Romania Libera. La dorinta doamnei analist politic comentariile au fost suspendate pe criteriul scrie si fugi probabil in dorinta unui monolog care, dupa cum scrie pe site, va inceta abia dupa alegeri. Pana atunci doamna Alina Mungiu-Pippidi poate scrie orice, despre oricine, chiar si fara un minim drept la replica. Curat dialog!

Din 1990 si pana azi diversi specialisti politici, precum doamna Alina Mungiu-Pippidi unita cu sindicatele intr-o tentativa de Romanie Curata, ne spun ce e bine si ce este rau, ce se poate sau ce nu, cine e bun si cine e rau. Rezultatul se vede la vot si in esecul politic al celor pe care i-au sustinut pana acum. Evident ca acestor specialisti nu li se poate reprosa nimic pentru ca, nu-i asa?, este doar parerea lor in care au crezut dezinteresat. Oare? Fara a-i demonetiza, putini sunt insa cei care si-au pastrat coloana vertebrala si nu au ales pentru bani multi „tulumba” unui Vantu ori a unui Voiculescu. Cum spunea cineva, care nu au dat coloana pe colon.

Tot de peste 22 de ani ni se spune in cine sa credem si in cine nu si cum orice potentiala constructie de dreapta sau de stanga care poate sa ameninte pozitia partidelor actuale este sortita esecului. Ni se mai spune ca nimic nu poate sta in fata frumusetii incomensurabile a unui Iliescu, Ponta ori Geoana. Mari oameni de stat dealtfel. Ori ca niciun partid nu poate concura cu imaculatul PSD ori, mai nou, cu alianta USL cea degraba infaptuitoare de puciuri comandate de la Moscova? Evident ca realismul argumentat al doamnei Alina Mungiu-Pippidi are si raspunsul fatidic: abandonati orice speranta voi cei ce mai visati intr-o altfel de politica.

O intreb pe doamna Pippidi doua lucruri: 1. unde este rezultatul actiunii sale de a apara ICR prin mutarea de catre plagiatorul Victor Ponta de la Presedintie la Guvern, ori desemnarea unui director precum domnul securist Marga si 2. daca nu cumva loviturile periodice date dreptei au legatura cu plecarea sponsorului Romaniei Curate catre un partid din Alianta de Centru Dreapta unde i s-a oferit o functie de conducere importanta, pe masura aportului sau financiar? Pentru ca doar interesele si banii par a sta la baza alegerii argumentelor si a ideilor sale inestimabile.

Raspunsul lamuritor este necesar pentru actiunea noastra viitoare. Unii dintre noi cred intr-o alternativa credibila si autentica la USL. Mai mult, construiesc activ fie pentru a scapa de frica mocirlei in care aceasta alianta ne poate aduce inca o data dupa alegerile parlamentare, fie pentru ca simt ca este nevoie de o constructie politica si civica durabila. In acest context nu putem ramane impasibili cand observam cum vine doamna Alina Mungiu-Pippidi cu buldozerul inteligentei sale ingenue si, evident, dezinteresata sa darame cu argumente si sa ne puna la colt aratandu-ne critic si acuzator cu degetul sau subtire pentru ca, am crede noi, ii stam in gat.

Nu stiu ce valoare are visul pentru doamna Alina Mungiu-Pippidi insa am sa spun, asa cum m-a invatat John Fitzgerald Kennedy, ca visul si atitudinea sunt totul. In mocirla in care doreste sa ne tina „emanatii” intelectuali precum domnia sa aceste valori sigur nu conteaza. Insa pentru cetatenii europeni conteaza, pentru ca e cam tot ce ne-a mai ramas dupa ce intelectualii croiti pe masura ei au facut posibila nu doar mentinerea comunismului in Romania peste 22 de ani, ci si victoria lui, intr-o tara cu o populatie saracita sistematic si adanc lobotomizata de antene.

Imi asum sarcina sa va anunt, stimata doamna Alina Mungiu-Pippidi, ca sansele ca productiile dvs. emo-analitice sa darame speranta realizarii unei constructii politice veritabile si autentice de centru dreapta sunt mici. In cazul meu chiar inexistente, pentru ca stim, nu-i asa?, ca „MRU trebuie atins ca e la 35% incredere”. Vorbim dupa 2013!

foto: evz.ro

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top