skip to Main Content

Criza? Un fleac. Anticriza? M-au ciuruit!

crizaMotto: “Banii nu se vad cu ochii, ei se vad cu ochii mintii”.

R.T. Kiyosaki

Constat cu o ingrijorare din ce in ce mai mare ca acest guvern “contra firii” cum il numeste Dan Puric, PSD+PD-L, mai evident ca oricand, este indreptat impotriva natiunii pe care ar trebui sa o reprezinte. Daca s-ar putea trece cu vederea peste minciunile electorale (20000 euro pentru fiecare repatriat, salariile profesorilor, etc), iesirea premierului in care explica ca decizia impozitului forfetar este un compromis pentru a nu se speria cioara de pe gard (viitoarele investitii in Romania) de o eventuala majorare a TVA si a cotei unice de impozitare este contra intereselor nationale si iata de ce:
– se da de inteles ca, in conceptia guvernului, romanului mediu ii sta mai bine angajat (sluga) la o noua corporatie decat mic sau mare intreprinzator in tara sa. Asta va duce la disparitia clasei de mijloc in Romania si a liberei initiative.
– cele mai multe intrari de investitii in Romania, o stim cu totii, se lasa cu comisioane grase pentru unii din functionarii statului si ai administratiei locale. Sa fie numai o coincidenta faptul ca guvernul vrea sa-i aserveasca politic prin OUG privind deconcentratele, contestata inclusiv de presedintele Basescu? In acest caz, comisioanele si spaga sunt mai importante decat interesele cetatenilor acestei tari.
– obligatia celor ce sunt nevoiti sa-si inchida afacerile de a depinde de ajutoarele statului si de a parasi un “cadran de venit”, liber profesionist sau proprietar de afacere, pentru a cauta un loc de munca ca si angajat. Acest lucru va duce la o ieftinire a fortei de munca si la majorarea ratei somajului, in defavoarea actualilor angajati si nu numai, cu implicatii in inflamarea crizei sociale din Romania. Adica greve, revolte, tensiune.
– lipsa de nuantare si includerea intr-o norma a tuturor firmelor, indiferent de vechimea, contributiile la buget, volumul TVA realizat de acestea, obiectul de activitate, etc. precum si anularea deductibilitatilor care ar fi incurajat consumul si corectitudinea pietei, dar mai ales discriminarea dintre bugetar si privat, arata un primitivism gaunos si daunator care loveste in propriile interese ale statului. Pe termen lung, aceste ordonante si norme fiscale vor reduce incasarile de TVA, impozite sau alte taxe, pe de o parte, si va incuraja evaziunea, deoarece deductibilitatile ar fi impus agentilor economici sa ceara facturi si chitante pentru fiecare serviciu sau produs deductibil.
– credinta ascunsa a unora ca, dupa ce trece criza, se va reveni la codul fiscal de dinainte de criza, ca la taxa auto, aspect gresit din punctul meu de vedere deoarece actualii intreprinzatori vor dispare sau vor emigra.
Daca guvernul Boc nu intelege ca ne trimite sa ne inmatriculam masinile in Bulgaria sau alte tari, ca ne trimite sa slugarim la corporatii care vin si pleaca pentru un salariu de nimic sau la capsuni in alte tari, ca din ce in ce mai mult tinerii isi doresc sa paraseasca Romania, ca bancile din Romania abereaza in dobanzi si comisioane sau in conditii de creditare fara logica, amplificand fenomenul prin masuri “anticriza” care lovesc in cetatenii pe care ar trebui sa-i protejeze este un lucru grav. Foarte grav.
Continuand cu aceste masuri aberante si neconstitutionale, iesind la rampa cu explicatii idioate (pe un proprietar de afaceri sau liber profesionist nu-l poti convinge decat cu fapte si date, nu cu promisiuni), ca apoi sa revii in decizii in functie de feed-back-ul mediatic, denota amatorism, lacomie dupa banii nostri si, in cele din urma, imaturitate din partea unor persoane alese si platite de noi ca sa ne sprijinim pe ele, nu la care sa cersim.
Articol aparut si pe blogul DailyBusiness la 28 aprilie 2009

Articolul are 2 comentarii

  1. Un om liniştit… o viaţă liniştită… un blog spumos… pînă cînd… omul s-a operat de boala lui băsescu… nu îşi regăseşte liniştea… vrea rrrrăzbunare… dar trăieşte un miracol. “Miracle!”
    Astăzi, pe http://bleen.ro/, după ştirile zoso.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top