skip to Main Content

Avem nu un candidat pentru Primaria Timisoara, avem o echipa

Campania interna pentru desemnarea candidatului la alegerile pentru functia de primar al Timisoarei a aratat ca USR Timis are 4 candidati de foarte buna credinta, care impreuna ar face cat un primar excelent. Problema este aceea ca, luati separat, sunt competenti doar pe o parte din domenii: Fritz pe social, Aida pe mediu si ecologie, Alexandru pe zona institutionala, Nicu pe management.

Este si normal, deoarece nimeni nu poate excela in toate domeniile. De aceea prietenul meu Tavi Jurma (si este o idee pe care o sustin) a propus o candidatura in 4 pana la 1-2 luni inainte de alegeri, in care oficial doar cel cu sansele cele mai mari va fi inscris pe lista. Altfel spus, decizia din iulie de desemnare a candidatului USR sa fie una colectiva. Ceva de genul: nu ne-am decis, avem in vedere toti candidatii inscrisi si vom reveni cu o noua sesiune de departajare.

Dupa castigarea primariei, tot aceasta echipa va conduce orasul. Structura de conducere o pot gandi ulterior dupa cum doresc impreuna: unul primar, unul city manager, altul consilier, etc.

Am avea siguranta rezolvarii concomitente a 4 domenii importante care definesc viata unui oras. Complementar, pot fi accesate si alte domenii: educatia pe care si-a anuntat-o Alexandru ca fiind prioritara, cultura de care Aida se poate ocupa cu brio, ea fiind un consumator de arta, logistica si patrimoniul unde Fritz s-ar putea ocupa nemteste si logistica si marile proiecte, unde Nicu sunt convins ca ar face o treaba buna.

In plus ganditi-va ce departajare faina ar face in mintea electoratului timisoarean: Robu vs. USR. Ce echipa sta in jurul actualului edil? Alin Popoviciu? Ionut Nasleu? Fostul secretar al primariei Ioan Cojocari pe care l-a tinut in functie pana a primit condamnare penala?

Foto: USR Timis

Articolul are 0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top