skip to Main Content

Acum le furam zaharul din ceai, dar le rapim si copiii

Cine nu a vazut ieri primul episod din seria noua “Romania, Te Iubesc” de la ProTv, obligatoriu sa-l vada.

Este acolo o parte cand, un fost colonel de securitate, ajuns consilier al ex-prefectului PSD, unul Nitulescu, spune despre acesta din urma ca prin anii ’90 avea o expresie ajunsa celebra:

“Sa le furam si zaharul din ceai”.

Expresia asta arata gradul de lacomie imens pe care l-a suportat si il suporta Romania de peste 30 de ani, din partea politicienilor, a grajdanilor lor, dar si a oamenilor din servicii care au pus umarul la teleormanizarea tarii.

Acum expresia a evoluat. Pentru ca atunci puteau sa-ti fure zaharul din ceai dar nu se atingeau de tine ca persoana, ori de familie. Acum insa iti fura copilul pentru a-l introduce cu forta in retele de prostitutie garantate politic, retele care ii fac pe ei si mai bogati.

Caci ce altceva este cazul de la Caracal? Un psihopat care rapea fete si facea ce dorea cu ele: le viola, le omora sau le livra mai departe, batute si speriate. Dar el este numai icebergul retelei.

Faptul ca cei de la 112 s-au comportat asa cum s-au comportat arata rutina, nu o exceptie. Arata ca frecventa apelurilor fetelor sechestrate era atat de mare incat modul lor de actiune era sa le inchida telefonul in nas, altfel operatorul risca sa ramana fara serviciu. La fel de obisnuit e si tupeul unor interlopi precum Radoi sau Oaca sa iasa public si sa dezvaluie faradelegi facute de adversarii lor dar niciodata pedepsite de institutiile statului. Tupeu care i-a facut vedete cu ajutorul televiziunilor de casa ale sistemului.

Hai sa aruncam o privire peste ce s-a intamplat de atunci si pana azi.

Nicio demisie printre cei care raspund de gestionarea relatiei cu cetatenii: politie, prefectura, parchet, minister de interne. O ancheta care treneaza si care se spune ca va mai dura. Suspiciuni rezonabile de colaborare intre interlopi si politie. Un parchet care se ocupa in mod normal de crima organizata preia un caz de omor, adica un caz ce intra in afara jurisdictiei sale si nu ii da drumul din mana pentru ca are un sef pus de puterea teleormanizata. Si care nu a facut nimic in cazul Dinca desi se spune ca era sub urmarire de la inceputul anului.

In plus, nimic pana acum care sa protejeze mai bine cetatenii: legea recursului compensatoriu nu s-a abrogat, ca sa iasa Dragnea mai repede de la puscarie, evident. Recurs compensatoriu care scoate din inchisori recidivisti pe banda rulanta si care comit din nou acte de violenta. Iata aici o statistica oficiala (17 violuri, 18 crime si 148 de talharii), iar asta este doar in anul 2018. Cifrele pana astazi sunt si mai ingrijoratoare.

Si mai avem ceva: un avocat al sistemului care vegheaza ca ancheta sa mearga in directia dorita de sistem, fiind de fata la aproape toate anchetarile care il au ca subiect pe Dinca. Probabil pentru ca sa nu iasa la iveala retelele de trafic de persoane girate de PSD in zona?

Mai avem niste televiziuni de casa ale sistemului care inventeaza tot felul de conspiratii, facand ca adevarul sa nu mai poata fi deosebit din mocirla asta de fake-uri.

Iar bomboana de pe tort, un ipochimen care sa autoconsidera societate civila, abonat la contracte cu statul, sponsorizat de catre sistem, joaca tontoroiu pe mormantul imaginar al nepoatei sale, folosindu-se de aceasta tragedie ca sa candideze la cea mai inalta functie in stat.

Asa arata tara in care nu le mai e de ajuns ca ne fura pana si zaharul din ceai.

E tara in care Dragnea a furat de la copii, dar acum ne rapesc proprii copii, in timp ce noi, parintii, stam adormiti in bezna mintii cu ochii beliti la Ciuvica, Gadea si Ciutacu. Ce tara e asta?

Articolul are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top