skip to Main Content

E nevoie de fundatie

Desenati un cerc. Acela este cadrul constitutional pe care l-a construit actuala constitutie atunci cand a fost votata prin referendum de catre populatie, dandu-i legitimitate.

Daca am pune toate situatiile politice aflate la limita constitutiei de pana acum, inclusiv cea in care se afla Dancila cu remanierea, vom vedea ca ele se datoreaza exclusiv PSD (si aliatilor sai). Au fortat cu rea credinta constitutia pentru ca aveau aliati de rea credinta: o Curte Constitutionala obedienta, ori un Avocat al Poporului care sa nu o sesizeze.

Constitutia spune ca in situatii din astea, la limita sau dincolo de cadrul constitutional, cea care decide largirea sau stramtorarea cercului este Curtea Constitutionala.

Aceasta a redesenat cercul initial pana am ajuns in situatia in care, in aceeasi situatie, uneori au largit, alteori au restrans cercul, ceea ce dovedeste clar lipsa de principii care sa stea la baza deciziilor sale.

Ce constatam acum este ca nu mai avem aceeasi constitutie ca atunci cand noi am votat-o prin referendum. Desi este legitim modificata, nu exista niciun principiu, niciun set de adevaruri fundamentale care sa impuna CCR decizii intr-un anumit fel, predictibile.

Adica actualei constitutii ii lipseste o FUNDATIE.

Eu cred ca de aici trebuie sa plecam. Sa punem niste drepturi fundamentale la fundatia natiunii, precum Implinirea Personala, Libertatea, Egalitatea si Responsabilitatea Sociala, printr-o Declaratie a Natiunii Romane. Abia mai apoi sa rescriem constitutia.

Altfel, efortul de acum de a da 2/3 in parlament fortelor de buna credinta care sa modifice in sens bun constitutia, fara o FUNDATIE, va fi inutil atunci cand, undeva in viitor, niste imorali si incompetenti precum alianta PSD – ALDE, vor pune o Curte Constitutionala sa o modifice in rau.

Articolul are 0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top