De ce iau atitudine

Alegerile prezidentiale si cele locale nasc cele mai mari controverse pentru ca subiectul il reprezinta persoane, nu partide. Iar persoanele sunt cele mai vizibile si usor de atacat si discreditat.

Cum este normal, si campania asta a nascut animozitati, atat din cauza faptului ca ne-am facut deja o optiune de vot pentru un anumit candidat, dar si pentru ca sunt candidati care, vizibil, nu fac altceva decat sa incerce sa erodeze imaginea altui candidat pentru care a si fost, cel mai probabil, trimis sa ii faca opozitie. Adica ne imping sa ne certam intre noi.

Fata de astfel de „iepurasi” nu pot avea compasiune. Deoarece stiu ca nu au sanse si ca ii intereseaza mai mult contracandidatul pentru care a fost aruncat in lupta, decat sa prezinte ce ar face el atunci cand va fi presedinte. Unde este buna credinta aici? Nu pare a fi niciuna.

De aceea am luat atitudine. Atitudine cu care, evident ca nu trebuie sa fiti neaparat de acord. Este opinia mea personala pe care mi-o afisez strict pe contul sau pe pagina mea de facebook si am tot dreptul sa o exprim aici.

Daca nu va place, asta este. Pe mine nimeni nu a incercat sa ma puna consul in Singapore, ori sef la Radio Actualitati, ca sa parafrasez un clasic simpatic in viata (ca sa fiu de acord cu el, si eu as fi refuzat). Deci nu am niciun castig personal daca va castiga unul sau altul dintre candidati. Dar asta nu inseamna ca nu as avea de pierdut daca, Doamne fereste!, ar castiga Dancila.

Asa ca aveti de unde alege si cu ce opinie sa fiti de acord. Nu este nevoie sa faceti asocieri cu ONGul unde activez, cu firma pe care o administrez sau cu orasul unde locuiesc. Nu este cazul.

Adaug un citat ce apartine lui Steve Jobs: nu vei intelege niciodata vazand lucrurile din prezent catre viitor. Le vei intelege doar privindu-le catre trecut.

In 2013-2014 militam pentru desfiintarea PSD. Au fost colegi care imi explicau ca nu sunt de acord cu o asa masura radicala, respectiv desfiintarea unui partid, oricat de toxic ar fi acesta si ca nu poate fi o optiune democratica a organizatiei din care faceam atunci parte (desi constitutia o prevede expres). Cativa ani mai tarziu ieseau in strada sa strige „Mu*e PSD”.

Asadar rabdare si tutun. Intr-o zi vom intelege cu totii ce ni se intampla.

Sau, si mai bine, facem noi lucrurile sa se intample. Daca punem in ele buna credinta, nu avem cum sa regretam. Si vor conta mult mai mult decat niste persoane pe care acum le aparam neconditionat si care au tendinta sa ne dezamageasca, negresit. Pentru ca si ei, ca si noi, sunt oameni.

foto: freepick.com

0 Comentarii

Scrie un comentariu